12 kerststerren stylingsideeën – Het Kerststerrenseizoen is in volle gang. De veelzijdige seizoensplant is nu volop verkrijgbaar in vele maten en kleuren. Kerststerren zijn ideaal om mee te stylen. Zeker in relatie tot de tradities in de feestmaand december.

Poinsettia

12 kerststerren stylingsideeën

Tijdens dit feestseizoen zijn tradities belangrijker dan ooit; ze geven houvast en zorgen voor verbinding. Daarentegen is verfrissing van diezelfde tradities enorm belangrijk. Tradities met nieuwe aanvullingen of in een nieuw jasje trekken juist nu volop de aandacht; de ideale kans voor de kerstster. Daarvoor zijn deze 12 eigentijdse kerststerren stylingsideeën bedacht.

poinsettia

Stylingsidee 1

Groen geluk met Poinsettia. De maretak kennen we, symbool voor liefde en vriendschap. Maar waarom ook geen poinsettia-tak? Behalve prachtig om te zien, zeker ook goed voor een mooie gedachte.

poinsettia

Stylingsidee 2: aan de kapstok

Waarom alleen planten op de tafel of het dressoir? Hang kerststerren ook eens op! Bijvoorbeeld aan een oude kapstop met porseleinen hangknoppen. Minikerststerren (in een hangpotje) kun je prima combineren met bijvoorbeeld een droogboeketje, een paar kerstballen en een lichtsnoer. Hang het geheel wel op ooghoogte, zodat je de bloemen goed kunt zien.

poinsettia

Stylingsidee 3: eenvoudig mooi

Heel eenvoudig zelf te maken. Hang een kerstster in een plantenzak aan een tak (of kapstok) en voeg er eventueel extra decoraties aan toe. Eventueel kun je de tak een kleurtje geven. Tip: hang de kerststerren op ooghoogte zodat ze goed zichtbaar zijn.

12 kerststerren stylingsideeën

Stylingsidee 4: groots denken

Geen ruimte voor een kerstboom? Je hebt niet veel ruimte nodig om een gezellige sfeer te creëren.

poinsettia

Stylingsidee 5: mini-kerstster

Deze kerst gaan we voor de mini-uitvoering van de klassieke kerstster (Poinsettia). De mini-sterren zijn nog geen 8 cm hoog, en lekker licht, zodat je ze als kerstbal in de boom kunt hangen. Als snijbloem in een waterbuisje is de mini-Poinsettia een aanwinst in elk kerstboeket en elke kerstdecoratie. De botanische mini’s zijn in verschillende kleuren te koop bij bloemist, tuincentrum en supermarkt.

12 kerststerren stylingsideeën

Stylingsidee 6: kleurrijk alternatief

Als je houdt van een kleurrijke decoratie of een alternatief wilt voor de klassieke kerstboom: deze tak met kleurrijke ballen en kerststerren is een echte blikvanger. Sommige kerstballen zijn gebruikt als minivazen. Daarin zijn bloemen die uit een kerstster zijn geknipt in verschillende kleuren gezet.

maak het gezellig met sterren

Stylingsidee 7: blikvanger

Deze blikvanger hangt met een touwtje aan de bovenkant van een kast. De basis bestaat uit een tak die je bijvoorbeeld kunt vinden tijdens een boswandeling. Het enige wat je hoeft te doen, is kerstdecoraties en kerststerren naar eigen smaak en inzicht aan de tak hangen. Door de planten in eenvoudige, ‘shabby-‘chic potjes te zetten, creëer je een vintage uitstraling.

maak het gezellig met sterren

Stylingsidee 8: geef je woonkamer kleur in de wintertijd

De kerstster is in grote delen van de wereld geliefd, dit heeft alles te maken met de grote behoefte aan kleur in de wintertijd. In die sombere, donkere tijd moeten sinds oeroude tijden felle kleuren de mensen opvrolijken. Daar past de kerstster helemaal bij.

poinsettia

Stylingsidee: 9 ander kleurtje

Met zijn stervormige, helderrode schutbladen is de klassieke kerstster een ideale sfeermaker tijdens de adventsperiode en kerstdagen. Maar de prachtige winterbloeier is er ook in kleuren zalm, geel, kaneel, roze, wit en abrikoos. In deze kleuren geven ze al snel een eigentijdse sfeer aan je interieur. Vooral als het past bij de meubels en accessoires in het rust van de kamer. Deze kleuren zijn al vroeg in het seizoen verkrijgbaar, omdat ze een meer herfstuitstraling hebben dan de klassieke rode kerstster.

maak het gezellig met sterren

Stylingsidee 10: sfeer op tafel

Op deze sfeervolle kersttafel is de kleurstelling goud, zilver en rood. Kerststerren vormen daarbij het stralende middelpunt, zowel op als boven de tafel. Takken, bessen en mos versterken de natuurlijke uitstraling, terwijl kerstballen, vazen en kandelaars voor de feestelijke sfeer zorgen. Leuk idee: Verwelkom tafelgenoten met een afgeknipte kerststerbloem en een bessentakje, eventueel aangevuld met een naamkaartje bij tafelschikking.

poinsettia

Stylingsidee 11:geef je woonkamer een feestelijke sfeer

In deze hangende krans steelt de Kerstster de hoofdrol.

maak het gezellig met sterren

Stylingsidee 12: vier de Dag van de Kerstster

12 december: Dag van de Kerstster
De kerstster is ontdekt door een Amerikaanse ambassadeur in Mexico: Joel Poinsett. In 1852 riep het Amerikaanse Congres zijn sterfdag uit tot Poinsettia Day en ontstond een traditie om op 12 december een kerstster cadeau te geven aan familie, vrienden of buren. Inmiddels wint Poinsettia Day, oftewel de Dag van de Kerstster, ook in Europa aan populariteit en is de kerstster in de decembermaand een passend cadeau. Uiteraard wel voorzien van een persoonlijke (kerst)wens.

Meer inspiratie met kerststerren

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.facebook.com/kerstster en Stars for Europe