LISSE – Keukenhof 2020.  Het was de bedoeling dat zaterdag 21 maart de bloemententoonstelling Keukenhof haar deuren zou openen voor het publiek voor een kleurrijk seizoen dat in het teken staat van A World of Colours, de kracht van kleuren. In verband met het corona-virus is de opening van het lentepark voorlopig uitgesteld.Inmiddels is duidelijk dat keukenhof dit jaar niet open kan voor het publiek.

Keukenhof 2020 komt naar ons

De directie van Keukenhof heeft daarom besloten dit jaar virtueel te gaan. De komende tijd kunnen we Keukenhof digitaal bezoeken. Te beginnen met dit filmpje.

 

Bekijk hier het park, Keukenhof 2020.

 

Ontstaan van Keukenhof

In 1949 bedacht een groep toonaangevende bloembollenkwekers en -exporteurs het plan om op het landgoed een tentoonstelling van voorjaarsbloeiende bloembollen te maken. Het lentepark Keukenhof was een feit. In 1950 ging het park voor het eerst open. Het was direct een succes: 236.000 bezoekers. In 2020 vindt de 71e editie plaats met als thema A world of Colours. In de afgelopen 70 jaar is bloemententoonstelling Keukenhof uitgegroeid tot een wereldwijd begrip.

Lees ook eerder op GroenVandaag verschenen artikelen over Keukenhof.


 

Win-actie toegangskaarten Keukenhof

GroenVandaag wilde ook dit jaar weer gratis toegangskaarten verloten. Deze actie gaat naar 2021.