PETERSBURG – Hollandse Chrysanten in Rusland. Op 12 juni vierde Rusland de dag van de Onafhankelijkheid. Van staatswege werd St. Petersburg aangewezen voor een feestelijke parade met een groot FlowerFestival. Nederlandse chrysanten speelden een hoofdrol in deze parade.
De vermaarde Russische bloemkunstenaars Vladimir en Alexandr Bermjakovy werden ingezet om te werken met dit veelzijdige Nederlandse product.

 

chrysantenChrysanten

Praalwagen

Zij openden de persconferentie – waarin de parade aan de media gepresenteerd werd – met het ter plekke maken van bloemwerk op basis van chrysanten. Foto’s hiervan werden gretig gepubliceerd. Ook brachten ze de chrysant onder de aandacht tijdens de dag van de bloemisten, in bloemschikwedstrijden en was er een praalwagen vol bloemen.

 

[youtube id=”9HU3SB9UjD4″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

 

FlowerFestival

De reactie van Vladimir Bermjakov: “Fantastisch!!! Dit is een feest voor bezoekers en een feest voor bloemisten met het geweldige assortiment van JustChrys als kers op de taart! Met deze prachtige bloemen wilden wij niet alleen werken, maar ook dansen: daarom heb ik ze ook als eerbetoon in een dans opgenomen.”

 

JustChrys

JustChrys is de promotiecampagne voor die uitgevoerd wordt door Stichting Chryson, een samenwerkingsverband tussen de internationaal opererende veredelaars en vermeerderaars van chrysant en Nederlandse chrysantenkwekers.

 

Fotocredits: Elena Metla