GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, wonen en duurzaam vergroenen

2023, Jaar van de Sering

Laden Evenementen

Aalsmeer staat bekend als de ‘bloemenhoofdstad’ van Nederland. Deze benaming is vooral te danken aan de aanwezigheid van de grootste bloemenveiling ter wereld. Een stuk minder bekend is dat Aalsmeer ook geldt als de bakermat van een bijzondere niche: de seringenteelt. Museum Historische Tuin besteedt hier in 2023 uitgebreid aandacht aan tijdens het Jaar van de Sering.

Jaar van de Sering

Jaar van de Sering

Historische Tuin Aalsmeer

Het feestjaar begint op 10 maart met de start van een tentoonstelling op de Historische Tuin. Historie en teeltwijze komen hier aan bod, evenals het traditionele ‘donkeren’ van de planten dat door middel van ‘virtual reality’ beleefd kan worden. Gelijktijdig (vanaf 12 maart) is in het Flower Art Museum een expositie over de verbeelding van seringen in de kunst.

Vaartochten

In de maanden maart, april en mei zijn vanaf de Historische Tuin geregeld seringenvaartochten van Westeinder Rondvaart, inclusief bezoek aan een seringenkweker. Data zijn te vinden op de website van het museum.

Themadag

Zaterdag 22 april organiseert de Historische Tuin een Themadag Seringen met tal van activiteiten, zoals demonstraties seringen enten, verzorgingstips, een seringenproeverij, speurtocht en meer. Later in het jaar staan onder meer een filmavond en fototentoonstelling in de planning.

Het complete programma, ticketinformatie en openingstijden zijn te vinden op: https://www.historischetuinaalsmeer.nl/beleef/jaarvandesering.

 

Ga naar de bovenkant