Aalsmeer Flower Festival

Laden Evenementen

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni is de zesde editie van het Aalsmeer Flower Festival.  Het evenement vindt dit jaar plaats bij twee musea: tuinbouwmuseum Historische Tuin en het nieuwe Flower Art Museum. Onder het thema ‘Flora’s Finest’ zijnde nieuwste trends in bloemdesign te zien.

 

aalsmeer flower festival

 

Flower Festival

Flora’s Finest

Aalsmeer Flower Festival is een cultureel dagje uit tussen de bloemen. Op het evenement laten bloemdesigners fantastische creaties zien met verse snijbloemen en planten. Met duizenden bloemen in verrassende arrangementen laven bezoekers zich aan de nieuwste trends. Hoofdarrangeurs van het festival zijn Elize Eveleens en Marloes Joore.

De levendige kleuren, de inventieve presentaties en de combinatie met natuur, kunst en muziek zorgen voor een vrolijke dag uit voor jong en oud.

 

Locaties

De locaties van het festival hebben alles te maken met bloemen. De Historische Tuin is het tuinbouwmuseum van Aalsmeer. Hier staan kassen met prachtige oude bloemsoorten, een mini-veilingzaal, akkers met bijzondere planten en bomen en nog veel meer.
De andere locatie is het vorig jaar geopende Flower Art Museum, het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van hedendaagse kunst geïnspireerd op bloemen. Tijdens het festival worden de kunstwerken in het museum gecombineerd met fraaie bloemsierkunst.

Ga naar de bovenkant