fbpx

Bijzondere orchideeën, Leiden

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Hortus botanicus Leiden presenteert Bijzondere orchideeën in de Oude UB. Een expositie over haar unieke orchideeën-collectie van aquarellen en tekeningen in de Oude Universiteitsbibliotheek Leiden. Te bezoeken van 6 maart tot en met 29 april 2020. Een aanrader voor de orchideeën- én kunstliefhebber.

 

Bijzondere orchideeën

Esmée Winkel

 

Bijzondere orchideeën

Ontdek meer over het onderzoek van internationale wetenschappers en orchideeën-soorten met een bijzonder verhaal, waaronder Ophrys apifera oftewel bijenorchis. In de expositie zullen ook kunstwerken van wetenschappelijk illustrator en botanisch tekenaar Esmée Winkel en bloemmodellen uit de collectie van Naturalis Biodiversity Center te bewonderen zijn.

 

 

Orchideeën in de Leidse Hortus

Met meer dan vierduizend accessies is de orchideeën-collectie de grootste onderzoekscollectie van de Hortus botanicus Leiden. Deze representeert planten van over de hele wereld, maar is vooral toegespitst op Zuidoost-Azië. Een groep orchideeën uit het mediterrane gebied vormt de bijenorchiscollectie en heeft een speciale plek in de Hortus.

Ga voor of na uw bezoek aan de expositie de bloeiende bijenorchis bekijken in de bollenkas van de Hortus. Esmée Winkel zal daar op verscheidene dagen met pen en papier aan het werk zijn.

Toegang en adres

De expositie is gratis te bezoeken in de Oude Universiteitsbibliotheek in Leiden, schuin tegenover de Hortus botanicus. Het adres is Rapenburg 70. De bibliotheek is tijdens kantooruren geopend: van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

 

Meer uitjes, zie GroenVandaag Uitjes.

 

En lees ook dit artikel op GroenVandaag: De vele verschillende gezichten van orchideeën.

Go to Top