GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, wonen en duurzaam vergroenen

Bijzondere tuin en kwekerijen in de Noordpostpolder

Laden Evenementen

NOORDOOSTPOLDER – Evenals voorgaande jaren kunnen liefhebbers ook dit jaar in de maand juli elke vrijdag en zaterdag terecht in Espel, Rutten en Creil voor een heerlijk dagje uit in een bijzondere tuin en op twee prachtige kwekerijen.

Bijzondere tuin en kwekerijen

Dagje uit in de Noordoostpolder

hortensia de stekkentuin

De Stekkentuin, Espel, Noordoostpolder

In De Stekkentuin te Espel kan men genieten van de meer dan 150 Stokrozen in allerlei kleurschakeringen, die hier op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij staan. In de borders bloeien ruim 80 verschillende Hortensia’s. Natuurlijk vindt men ook vele andere bijzondere planten, heesters en bomen in deze opvallende liefhebberstuin. Doorlopend kleine expositie van schilderijen en tuinkeramiek.

 

hemerocallis, kwekerij joosten

Kwekerij Joosten, Rutten, Noordoostpolder

In de showtuin van Iris- en Hemerocallis Kwekerij Joosten te Rutten staan ruim 1100 soorten Hemerocallis tezamen met vele andere vaste planten en mooie sierbomen in volle glorie te pronken. De kwekerij sleepte in voorgaande jaren diverse prijzen in de wacht op Bingerden (Gelderland), Hex en Beervelde (beide in België).

 

Bamboe Kwekerij Indo Suka

Kwekerij Indo Suka, Creil, Noordoostpolder

In de tuinen van Bamboe Kwekerij Indo Suka te Creil zijn 75 soorten bamboe aangeplant: hier kan men door het bamboebos wandelen of een jungle tour doen.
Er is tevens een groot assortiment huis en tuin import artikelen uit Indonesië te vinden.

De tuin en kwekerijen zijn ook goed op de fiets te bezoeken: U kunt uw auto bijvoorbeeld bij De Stekkentuin parkeren. Via de Bamboekwekerij fietst u dan naar kwekerij Joosten en weer terug naar uw auto bij De Stekkentuin: dit rondje is ongeveer 20 km.

Let op: In het start weekend van vrijdag 3 en zaterdag 4 juli is alleen De Stekkentuin ook op zondag 5 juli geopend.

Bij De Stekkentuin wordt entree gevraagd.
Entree kwekerijen: gratis.
Open van 10.00 – 17.00 uur.

Meer informatie over de tuin en kwekerijen:
www.destekkentuin.nl
www.kwekerij-joosten.nl
www.indosuka.nl

De kwekerijen en de tuin nemen de regels van het RIVM in acht: houdt 1,5 m afstand van elkaar, de tuin en kwekerijen zijn groot genoeg.

Ga naar de bovenkant