Bijzondere tuinen van ‘Buurvrouw en Buurvrouw’ in Espel

Laden Evenementen

In het kader van het Polder Experience weekend op vrijdag 11 en zaterdag 12 en zondag 13 september zijn belangstellenden welkom in De Stekkentuin en in De Wei: de tuinen van ‘Buurvrouw en Buurvrouw’ aan de Noordermiddenweg te Espel. Beide tuinen zijn totaal verschillend van elkaar.

Bijzondere tuinen in Espel

Bezoek buurvrouw en buurvrouw

In De Stekkentuin vindt u vele najaarsbloeiers als asters, anemonen, persicaria’s, siergrassen, zilverkaarsen en heesters zoals rozen, hortensia’s, grootmoeders oorbellen, viburnums et cetera. Samen zorgen zij voor veel kleur en geur in de tuin. Op het erf kunt u rondstruinen tussen de vele stekken uit eigen tuin.

bijzondere tuinen

 

Er is tevens een kleine schilderijen expositie met o.a. werk van Hennie Dijk-Stel uit Oudwoude en van Ellen Nelis uit Emmeloord. Daarnaast vindt u hier klein tuinkeramiek van Anneke Wierda uit Emmeloord.

Liefhebbers van dahlia’s zijn op vrijdag 11 september en zaterdag 12 september tevens welkom bij buurtuin De Wei: hier staan o.a. 300 dahlia soorten (de een nog mooier dan de ander), aangevuld met honderden kleurrijke gladiolen en vele eenjarigen.

De zeer welkome regen, die half augustus een einde maakte aan de langdurige droogte, heeft er voor gezorgd dat beide tuinen er weer fris, groen en kleurrijk bijstaan.

Uiteraard houden de tuinen zich aan de regels van het RIVM en blijven op 1,5 meter van elkaar. Beide tuinen zijn er groot genoeg voor.

De Stekkentuin, Noordermiddenweg 13, Espel
De Wei, Noordermiddenweg 15, Espel

  

** De Stekkentuin is vrijdag – zaterdag – zondag open
** De Wei is op vrijdag – zaterdag open
** Welkom van 10.00 – 17.00 uur
** U kunt hier corona-proof rondwandelen en op het terras zitten
** Er wordt entree gevraagd.
** De tuinen zijn rolstoelonvriendelijk

 

Meer informatie : www.destekkentuin.nl

Facebook De Stekkentuin

Facebook De Wei

n.b.: De Wei heeft helaas geen website.

Ga naar de bovenkant