Bloemencorso-Bollenstreek

Laden Evenementen

Het Bloemencorso-Bollenstreek gaat zijn 70-ste jaargang in. Aan het corso nemen 16 wagens plus de schooiwagen deel. Thema is Dutch Design. China en Maleisië zorgen voor de buitenlandse inbreng. Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft.


Corso-week
-Van 19 april tot en met vrijdag 21 april worden de praalwagens gestoken in in de hal van DeLeeuw Flowerbulbs in Sassenheim.
Vrijdagavondmiddag 21 april staan de praalwagens opgesteld in het centrum van Noordwijkerhout. Rond 21.15 uur trekt het verlichte Bloemencorso door Noordwijkerhout.
-Op zaterdag 22 april vertrekt het Bloemencorso om 9.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk naar Haarlem. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden.
Het corso komt ’s avonds rond 21.30 uur verlicht het centrum van Haarlem binnen.
-Zondag 23 april staan de praalwagens op de Gedempte Oude Gracht/Nassaulaan opgesteld.

De optocht bestaat uit 17 praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen en entertainment. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

 

Ga naar de bovenkant