GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, wonen en duurzaam vergroenen

Bloemkunst in Kasteel Groeneveld

Laden Evenementen

Van 16 tot en met 24 september vindt in Kasteel Groeneveld in Baarn de 2e editie van Bloemkunst plaats. In elke kasteelkamer presenteren toonaangevende bloemarrangeurs unieke florale kunstwerken.

Afscheid van de zomer
Het thema ‘afscheid van de zomer’ komt onder meer naar voren in de bloemselectie en het kleurgebruik van de imposante kunstwerken. Tijdens Bloemkunst is ook de lopende tentoonstelling Fiep, Fiep Hoera! De natuur van Fiep Westendorp, te bezoeken.

Bloemkunst in Kasteel Groeneveld

 

 

 

Smaakvol
Kasteel Groeneveld staat 9 dagen lang in het teken van bloemkunst van internationale allure. Zowel binnen als buiten is er veel te genieten en inspiratie op te doen. Van een metersgrote 3D-fantasiebloem tot bessenballustrades en van een orchideeënkroonluchter tot een levensgrote muziekdoos met calla’s en anjers.

Ook zijn er bloemwerken te zien die gebaseerd zijn op de fantasierijke wereld van Fiep Westendorp en de elegante hoeden van ontwerpster Herma de Jong. In totaal worden meer dan 20.000 bloemen en planten gebruikt waaronder ook imposante Avalanche-rozen en exclusieve Anthuriums.

Ga naar de bovenkant