De sneeuwklokjes van Annie Fallinger

Laden Evenementen

Gisteren- 12 januari – zagen wij hier in Oegstgeest de eerste sneeuwklokjes al boven de grond komen. Altijd weer een geweldig moment. Voor GroenVandaag, maar voor wie niet, het psychologische begin van de lente, terwijl de meteorologische winter nog maar net begonnen is.

De sneeuwklokjes van Annie Fallinger

Her en der in Nederland worden heuse sneeuwklokjes-feestjes gehouden en tuinen open gesteld om van de klokjes te komen genieten.
Een van die tuinen is die van Annie Fallinger in Dordrecht. Daar zijn honderden soorten sneeuwklokjes te zien. Elk seizoen stelt Annie haar tuin open voor publiek. Jaar in, jaar uit. Inmiddels ontvangt ze uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland gasten die zich komen vergapen aan al die bijzondere soorten. “Het zijn er wel 600”, zegt Annie.

De mooiste

Annie Fallinger: “Ik zou niet kunnen zeggen welke soort ik het mooiste vind. Dat is ondoenlijk. Als ik er 6 zou mogen uitkiezen, dan deze.”

– galanthus grime dragon
– galanthus grime mile
– galanthus south hayes
– galanthus simply glowing
– galanthus golden fleece
– galanthus mother goose

 

sneeuwklokjes

In 2020 is Annie’s tuin open in het weekend van 14, 15, 16 februari, en in het weekend van 21 en 22 februari.

De tuin is gelegen aan deRijksstraatweg 100, 3316 EH, Dordrecht.

Entree: 2 euro.
Openingstijden van 10.00 – 16.00 uur.

Winkeltje

Annie heeft geen website en geen facebook. Je moet echt naar haar tuin om van alle klokjes te genieten. Bovendien kun je in haar winkeltje van alles kopen wat met sneeuwklokjes te maken heeft. Een hele dikke aanrader.

P.S.: Behalve sneeuwklokjes kan je ook genieten van de Helleborussen.

Meer lezen over sneeuwklokjes, zie dan deze artikelen op GroenVandaag.

Ga naar de bovenkant