GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, wonen en duurzaam vergroenen

Flower Parade Rijnsburg 2022

Laden Evenementen

De Flower Parade Rijnsburg is een echt bloemencorso. Toparrangeurs, afkomstig uit heel Nederland, verwerken maar liefst 300.000 bloemen en planten op praal-, muziek- en personenwagens. Een keur van voertuigen met de mooiste en meest bijzondere creaties. De Rijnsburgse parade is trendsetter op het gebied van bloemsierkunst.

In december plaatste UNESCO de dertig Nederlandse corso’s, waaronder de Flower Parade Rijnsburg, op de internationale Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Een grote erkenning van de corsocultuur.

flower parade rijsnburg

Flower Parade

De Flower Parade Rijnsburg presenteert zich voor de 75e jubileumeditie met het thema Feest. Op zaterdag 13 augustus 2022 rijdt de fleurige parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Met praalwagens, muziekwagens en andere met bloemen versierde voertuigen is deze parade een van de mooiste in Nederland. De honderden muzikanten en figuranten maken de Flower Parade Rijnsburg tot een rijdend theater.

Tip: bezoek  op vrijdag 12 augustus 2022 de gratis toegankelijke Flower Parade Show in Bloemenveiling Royal FloraHolland in Rijnsburg. Vanaf 16.00 uur is er een sfeervolle avond vol muziek en bloemen. Hier kun je op je gemak alle wagens bekijken en fotograferen. Op zondag 14 augustus zijn de praalwagens  de hele dag te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

Kijk voor route en tijden op www.rijnsburgscorso.nl

Ga naar de bovenkant