GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, wonen en duurzaam vergroenen

Fotograaf Hans Withoos exposeert op Domein Oogenlust

Laden Evenementen

EERSEL – Expositie Hans Withoos. Galerie Persoon presenteert in samenwerking met de event decorateurs van Oogenlust een overzichtstentoonstelling van fotografisch kunstenaar Hans Withoos. De galerie toont zestig kleurrijke fotowerken met als primeur ook zijn nieuwste creaties. De expositie ‘Photographic Paintings’ is te bezoeken van 19 mei tot en met 11 juli 2020 op Domein Oogenlust in het Brabantse Eersel.

expositie

Hans Withoos

De fotograaf is een romanticus en verhalenverteller met een grote fascinatie voor schoonheid in al haar aspecten. Zijn fotografische schilderijen zijn gelaagd en weerspiegelen een vervreemdende esthetiek. De tentoonstelling laat een selectie uit verschillende series zien als ‘Nocturnal Delight’, ‘Klimt’s Muses’ en ‘Lady with her Golden Toys’. In de serie ‘Withoos meets Withoos’ herinterpreteert de fotograaf de schilderkunst van zijn verre voorvader Matthias Withoos (1627-1703) en combineert stillevens en stadsgezichten met eigen, surrealistische beelden.

 

oogenlust

Domein Oogenlust

Op Domein Oogenlust in Eersel vindt de bezoeker volop inspiratie voor het creëren van sfeer. Het domein is een waar belevingslandschap, met daarin de showroom van Oogenlust, beeldentuin, trouwlocatie, kunstgalerie, vergaderlocaties en wandelpaden.

Ga naar de bovenkant