GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, wonen en duurzaam vergroenen

Gardenista

Laden Evenementen

Gardenista. Vijf dagen lang is Gardenista ‘the place to be’! Je kunt heerlijk struinen langs de showtuinen. Waar de ontwerpers extra aandacht hebben gegeven aan duurzame en praktische oplossingen met oog op klimaatverandering. Naast de showtuinen, kwekers en aanbieders van tuinproducten hebben bekende arrangeurs samen met studenten van diverse groene opleidingen het terrein met toparrangementen versierd.

Gardenista

Tijdens het evenement geniet je onder meer van muzikale optredens, proeverijen, diverse workshops. Bijvoorbeeld bloemstyling, natuurfotografie, wijn maken en koken uit de moestuin. Toonaangevende groenspecialisten geven presentaties. In het kasteel is een expositie van florale objecten. Voor de jeugd is er een apart kinderprogramma met onder meer groene workshops, speurtochten, dieren knuffelen en schminken.

 

Nationaal Kampioenschap Bloemstyling

Tijdens het event organiseert Groei & Bloei het Nederlands Kampioenschap Bloemstyling 2019. Professionals, amateurs en studenten van groene opleidingen strijden om de nationale titel. Een vakjury beoordeelt de wedstrijd-arrangementen met als thema ‘Fairytale’ en bepaalt per categorie een winnaar. Alle sprookjesachtige bloemwerken zijn tijdens Gardenista te bewonderen.

Zie het volledige artikel elders op GroenVandaag.

Ga naar de bovenkant