fbpx

Helleborus-dagen in de Noordoostpolder

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Vanaf begin maart kan men elke vrijdag en zaterdag genieten van de vele bloeiende Helleborussen in De Stekkentuin in Espel: een voorjaarspoldertuin bij uitstek.

Want in de weekenden in maart worden er Speciale Open Dagen gehouden waarop bezoekers van honderden kleurrijke Helleborussen kunnen genieten.

 

Helleborus-dagen in de Noordoostpolder

 

helleborus noordoostpolder

 

Speciale Open helleborus-dagen

-vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 maart
-vrijdag 13 en zaterdag 14 maart
-vrijdag 20 en zaterdag 21 maart
-vrijdag 27 en zaterdag 28 maart

 

Tijdens deze dagen is er ook een kleine schilderijen-expositie van onder andere Helleborussen en andere voorjaarsbloeiers op doek.

 

De Stekkentuin

In de borders van De Stekkentuin zijn vele bijzondere helleborussoorten en variëteiten in allerlei kleurschakeringen te vinden: zowel groot- als kleinbloemig, maar ook enkel-, anemoon- en dubbelbloemig.  Op het erf kunnen bezoekers rondwandelen tussen de zelf gekweekte bloeiende zaailingen.

** Gratis entree.
** Open van 10.00 -17.00 uur.

In deze tijd zijn er ook al diverse mooie corydalissen, bijzondere cyclamen en diverse andere vroegbloeiende bolletjes te bewonderen.

Na deze Speciale Open Vrij- en Zaterdagen in maart worden de Helleborussen steeds voller en mooier en de bloeiende voorjaarsbollen steeds talrijker en is De Stekkentuin vanaf april tot oktober elke vrijdag en zaterdag open.

 

Nog meer Helleborus

Meer lezen over Helleborus, zie deze artikelen op GroenVandaag:

Helleborus, de verleidelijke winterbloeier
Helleborus niger WinterFashion, in de schijnwerpers