Hortus plantenmarkt

Laden Evenementen

Op zaterdag 13 mei organiseert de Hortus botanicus Leiden zijn jaarlijkse Plantenmarkt. Geniet van de Hortus in voorjaarstooi en ontdek meer dan dertig kramen met exclusieve (kamer)planten, zaden, bollen, accessoires, boeken, kaarten en kunst. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan interessante lezingen en workshops. De Plantenmarkt vindt plaats tussen 10:00 en 17:00 uur, bezoekers betalen reguliere Hortusentree. Met een Museumkaart of Vriendenkaart is de toegang gratis. Het ideale uitje voor een onvergetelijke Moederdag!

Hortus botanicus Leiden organiseert Plantenmarkt op 13 mei

Hortus plantenmarkt

Tijdens de plantenmarkt kunnen plantenliefhebbers hun hart ophalen aan kramen met bijzondere kamerplanten, vleesetende planten, hosta’s, cactussen en succulenten, tuinplanten, varens en meer. Op verschillende plekken in de tuin is het ook mogelijk om deel te nemen aan workshops, zoals een bloem vilten bij de kraam van Historische Tuinen Matilo of een eigen terrarium of Kokedama (Japanse mosbal) maken bij de kraam van Salie Leiden en Hélène’s planten.

Hoofd Horticultuur Rogier van Vugt geeft om 12:00 uur een lezing over planten en hun aanpassingsvermogen aan water. Om 14:30 is een Engelstalige lezing te volgen over het maken van inkt – een eeuwenoude discipline, gegeven door multidisciplinair kunstenaar en ontwerper Greta Facchinato.

Bij veel kramen is het niet mogelijk om te pinnen, contant geld meenemen is aan te raden.

Ga naar de bovenkant