GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, wonen en duurzaam vergroenen

In Bloom: kleurrijke bloemenlandschappen

Laden Evenementen

AMSTERDAM – SmithDavidson Gallery in Amsterdam exposeert van 3 juli tot en met 5 september 2020 het werk van de Chinese kunstenaar Zhuang Hong Yi. De expositie ‘In Bloom‘ toont een kleurrijke selectie van bloemenlandschappen en collageschilderijen met een prominent gebruik van origami rijstpapier.

Zhuang Hong Yi

 

In Bloom

Bloemenlandschappen

Zhuang Hong Yi werkt meestal driedimensionaal met gelaagde kleuren. Door de optische illusies in zijn oplichtend verfgebruik glanst het canvas als een rijzende zon. Het kleurverloop in de ‘Flowerbed’ serie herinnert aan de wisseling van de seizoenen. De met de hand gevouwen bloemknoppen van rijstpapier vertegenwoordigen de traditionele Chinese esthetiek.

Zhuang Hong Yi

Zhuang Hong Yi (Sichuan,1962) heeft jarenlang in Den Haag gewoond en werkt sinds 1992 afwisselend in zijn studio in Nederland en Beijing. Hij volgde een artistieke opleiding aan het Sichuan Fine Arts Institute in Chongqing en Academie Minerva in Groningen. De kunstenaar exposeert wereldwijd in galeries en musea. In Nederland was zijn werk te zien in de Kunsthal Rotterdam (1999), het Groninger Museum (2001 en 2007) en Museum de Zwarte Tulp in Lisse (2019). Het autonome werk van Hong Yi is opgenomen in een groot aantal publieke en private kunstcollecties.

in bloom

Meer uitjes zie GroenVandaag Uitjes.

Ga naar de bovenkant