Insectenexpo vraagt aandacht voor lot insecten

Laden Evenementen

Een intieme, reizende insectenexpositie geeft insecten ‘smoel’. En dat is hard nodig, zegt Natuurmonumenten. “Omdat veel Nederlanders van strak gemaaide perkjes houden en het liefst geen onkruid in de tuin en in de straat willen hebben, maken we het de insect heel moeilijk om te overleven. Insecten zijn misschien minder schattige dan puppy’s en kittens, maar wel superbelangrijk. Een bron van leven. Ons leven.” De expositie moet iedereen aansporen om groen meer te laten groeien en insecten een thuis te geven.

reizende insectenexpo meikever

Insectenexpo

De expo bestaat uit 10 manshoge borden met evenzogrote insecten erop. Ze kijken je aan en vragen ‘waar zijn mijn bloemen en planten gebleven?’ en ‘waarom is mijn slootkant gemaaid?’. Natuurmonumenten werkt in haar natuurgebieden hard aan een gezonde leefomgeving voor insecten. Maar dat is niet genoeg; ook in steden en dorpen is meer nodig. Want insecten leven niet alleen in de natuur maar ook bij jou in de tuin. Hoe? Gewoon door nog even niet je bloemen en planten te snoeien, onkruid te wieden of het gras te maaien. Zo ontstaat er vanzelf meer groen waar insecten hun huisje en voedsel kunnen vinden, en vergroot je simpelweg hun overlevingskans.

De expo is in de buitenlucht en voor iedereen gratis te bezoeken. Als eerste te zien in Rotterdam op 4 en 5 juni. Een week later in Tilburg en de week daarna in Groningen.

Data en locatie expositie

– Op 4 en 5 juni in Rotterdam.
– Op 11 juni in Tilburg.
– Op 18 juni in Groningen.

 

Ga naar de bovenkant