jaar van de sering

Laden Evenementen

In het kader van het Jaar van de Sering vroeg museum Historische Tuin Aalsmeer aan de kunstfotografen Yvon van Haaften en Monic Persoon om de sering en de seringenteelt in beeld te brengen. Het prachtige resultaat is nu te zien in twintig grote foto’s die een scala aan emoties oproepen. Het is de sering zoals die nog niet eerder te zien was!

seringenteelt

foto: Yvon van Haaften

Jaar van de sering

De Historische Tuin heeft 2023 uitgeroepen tot het Jaar van de Sering. Al vanaf maart zijn er diverse activiteiten in het museum die de unieke seringenteelt in Aalsmeer belichten. Twee Aalsmeerse fotografen, Yvon van Haaften en Monic Persoon, kregen de opdracht om dit thema op hun eigen manier vast te leggen. Zij staken hun licht op bij onder andere kwekerijen, in de Historische Tuin en op andere, verrassende plaatsen.

Van beide fotografen selecteerde de Historische Tuin tien afbeeldingen. Deze zijn op groot formaat afgedrukt en worden nu tentoongesteld in het museum. De foto’s zijn zowel binnen als buiten te vinden. De foto’s van Yvon hebben een mysterieuze sfeer, terwijl Monic de schoonheid en nostalgie van de sering weet te vatten.

Museum Historische Tuin is open van dinsdag t/m zondag, 10.00 – 16.30 uur. De entree bevindt zich aan het Praamplein in Aalsmeer-Centrum. De fototentoonstelling is tot eind oktober te zien. Introfoto: Monic Persoon.

Ga naar de bovenkant