Klimaattuin, een tuin voor het nieuwe klimaat

Laden Evenementen

Op woensdagavond 12 oktober 2022 organiseert Groei & Bloei Westland een inspirerende avond rond het thema: ‘De tuin en het veranderende klimaat.

Klimaattuin

Zijn er geen hittegolven en recorddroogte, dan zijn er wel plensbuien: Nederlandse zomers worden steeds extremer, dat hebben we ook de achterliggende zomer kunnen ervaren. Hoe bereid je een tuin voor op dit nieuwe klimaat? Op deze belangrijke vraag zal beplantingsdeskundige Margareth Hop op deze avond ingaan.

Margareth Hop zal planten bespreken, die zichzelf kunnen redden, maar ook soorten die bestand zijn tegen langdurige droogte en hitte. Verder zal zij ingaan op de vraag welke planten bij wateroverlast tijdelijk onder water kunnen staan. Gelukkig blijken veel bekende tuinplanten echte klimaatkanjers te zijn. Met de goede plantenkeus en met simpele tips voor het inrichten van de tuin is overlast te verminderen en werk te besparen.

Margareth Hop vertelt aan de hand van veel voorbeelden over hoe een aantrekkelijke tuin, voorbereid op het nieuwe klimaat, eruit kan zien. Wilt u ook graag weten hoe u ook bij extreme weersomstandigheden van uw tuin kunt blijven genieten, dan is dit het uitgelezen moment om kennis op te doen.

De avond vindt plaats in een van de zalen van de Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan 47 in Naaldwijk. Aanvang 20.00 uur.
De zaal is vanaf half 8 open. Entree voor leden is gratis; niet-leden betalen € 4,00.

 

Ga naar de bovenkant