Koi-event in kasteeltuinen Arcen

Laden Evenementen

De Holland Koi Show gaat plaatsvinden in Kasteeltuinen Arcen van 18 tot en met 20 augustus. Bezoekers van het evenement zijn getuige van het grootste koi-evenement ter wereld, waar de meest zeldzame en spectaculaire koi te zien zijn. Het evenement, georganiseerd door de Nishikigoi Vereniging Nederland, trekt al jarenlang duizenden koi-liefhebbers over de hele wereld naar het bloemen- en plantenpark in Arcen.

Grootste koi-evenement ter wereld in Kasteeltuinen Arcen

Grootste koi-evenement ter wereld in Kasteeltuinen Arcen

Neusje van de koi

Koi-professionals en koi-hobbyisten uit binnen- en buitenland tonen hun koi aan het grote publiek. Zij maken kans op diverse prijzen. Hun koi worden hiervoor beoordeeld door een internationale jury die bestaat uit erkende experts. De juryleden zijn afkomstig uit België, Zuid-Afrika, Singapore, de Verenigde Staten, Zweden, Engeland en Noord-Ierland. De Holland Koi Show biedt naast de vissen ook een scala aan stands met informatie en producten voor in en rondom de vijver.

Oosterse sferen

Japan is de bakermat van de koi. Tijdens de Holland Koi Show krijgen andere culturele uitingen uit Japan dan ook aandacht, zoals bonsai. De Nishikigoi Vereniging Nederland kiest Kasteeltuinen Arcen al jaren als locatie vanwege haar passende uitstraling. Het koi-evenement centreert zich op het Toernooiveld van het bloemen- en plantenpark, maar het park kent meerdere tuinen die passen bij liefhebbers van Oosterse sferen. De Oosterse Watertuin, de Acertuin, de Japanse tuin en het Bamboebos zijn voorbeelden hiervan.

Gratis entree voor kinderen

Holland Koi Show is van 18 tot en met 20 augustus te bezoeken in Kasteeltuinen Arcen. Het park is geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Er is gratis entree voor kinderen tot en met 17 jaar – één kind gratis entree per betalende volwassene. Meer informatie en tickets via kasteeltuinen.nl.

Fotocredits introfoto: Jigsawstocker, op Freepik.

Ga naar de bovenkant