Kuubkisten en strobalen

Laden Evenementen

In oktober verschijnen de strobalen en de kuubkisten weer in de bollenvelden, ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Kunstenaar Evert Schellens is al jaren geboeid door het beeld van deze abstracte vormen in de kale velden. Zijn serie kleine schilderijen op paneel en linnen is nu geëxposeerd in Museum de Zwarte Tulp.

Kuubkisten en strobalen Kuubkisten en strobalen

Evert Schellens

Evert Schellens (1961) schildert al sinds zijn tienerjaren met olieverf op linnen. Hij is autodidact en werd aanvankelijk vooral geïnspireerd door de ‘oude meesters’. De laatste tijd is zijn penseelvoering steeds losser geworden, maar nog steeds met zijn kenmerkend gebruik van fijnzinnige toonwaarden en contrastwerking tussen licht en donker.

Bollenstreek

Sinds 2003 woont Schellens in de Bollenstreek en is daar een groot bewonderaar geworden van het bollenlandschap, niet alleen van de bollenvelden vol uitbundige kleuren in het hoogseizoen, maar vooral ook van het landschap in het voor- en naseizoen met het lege land wanneer de strobalen en kuubkisten als objecten bijna zonder dimensie in het landschap staan.

Schellens beschouwt zichzelf als een realistisch schilder, maar dankzij onderwerpkeuze, penseelvoering en de vormen en kleuren van de kuubkisten en de strobalen bereikt hij in zijn schilderijen een vanzelfsprekende mate van abstractie.

Schellens maakt deel uit van het kunstenaarscollectief BulbFiction.

 

Kuubkisten en strobalen van Evert Schellens in de Comparitie tot en met 11 december 2022

Ga naar de bovenkant