Plantendag en Kerselaars

Laden Evenementen

Zondag 10 april 2022 is het Plantendag in Arboretum Kalmthout. Liefhebbers en verzamelaars zijn tussen 10 en 17 uur welkom op de eerste Plantendag van het jaar. In het prachtige arboretum kan je shoppen bij de allerbeste kwekerijen van België en Nederland. Of je nu een border wil aanplanten, je bloembakken wil vullen of op zoek bent naar bijzondere groenten voor je moestuin.

Plantendag

De plantendagen van Arboretum Kalmthout blijven trouw aan hun originele opzet: een unieke mix van liefhebbers, verzamelaars en professionele kwekerijen op een locatie rijk aan botanische bijzonderheden. Op de Plantendag vind je stands met lentebloeiers, éénjarigen en vaste planten, kruiden, kleinfruit maar ook bomen en struiken. Je krijgt ook praktische tips en professioneel advies. Voor elke tuin, gevel, terras of vensterbank valt er wel een aanwinst te ontdekken om mee naar huis te nemen.

kerselaars

Kerselaars

Een ticket voor de Plantendag geeft ook toegang de arboretumtuin, nu volop in  lentebloesem. Volg de bloesemroute en wandel onder kleurrijke kerselaars. Meer dan 60 jaar geleden plantten Jelena en Robert De Belder de eerste kerselaars in Arboretum Kalmthout aan. Het zijn nu oude en monumentale sierkersen. Later introduceerden zij vele nieuwe, eigen selecties. Door de grote variatie aan Japanse kerselaars staan er op ieder moment van de lente wel in bloei. Wegwijzers leiden je langs de mooiste kerselaars in de lentetuin.

Ga naar de bovenkant