Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Trompenburg is een prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van het centrum van Rotterdam in de wijk Kralingen en is een ware schatkamer voor plantenkenners en een weldaad voor wandelaars op zoek naar rust in een drukke stad.

trompenburg

 

Trompenburg

Trompenburg is meer dan alleen tuin. Zo is er een Woestijnkas met een bijzondere collectie succulenten. Er is een gezellig theehuis met terras voor koffie of lunch, een volière, en In het entreegebouw kunt u een boek of tijdschift lezen, of rondkijken in de winkel met wisselende tuingerelateerde artikelen.
Het gehele jaar zijn er zondagmiddagwandelingen met gids, workshops en lezingen. En er zijn vier sfeervolle grote evenementen: Eenjarigenverkoop, Voorjaarsplantendagen, Herfstfair en de Kerstmarkt.

Trompenburg viert de zomer met rondleidingen, exclusief voor museumkaarthouders. U wordt verwelkomd met een kopje koffie of thee bij aankomst waarna de gids u meeneemt voor een zomerse wandeling in de tuin. Per rondleiding kunnen 20 personen mee.

Fotocredits:
-introfoto, wikicommons, Wilma Verburg
By Wilma Verburg – Own work, CC BY-SA 2.5 nl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=423422
-foto onder, wikicommons, Opuntia
By I, Opuntia, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2445202
Ga naar de bovenkant