GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, wonen en duurzaam vergroenen

Tuinen van Appeltern, het tuineninspiratiepark

Laden Evenementen

APPELTERN. Tuinen van Appeltern. De Tuinen van Appeltern is het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Niet alleen biedt het park interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends, het biedt ook een gezellig dagje uit.

tuinen van appeltern

 

 

Tuinen van Appeltern

Begin jaren ’80 startte Ben van Ooijen in Appeltern zijn eigen hoveniersbedrijf, Van Ooijen’s Hoveniers. Zonder het te weten was juist die activiteit het begin van De Tuinen van Appeltern. Om zijn werk als hovenier wat gemakkelijker te ‘verkopen’ legde Ben bij zijn bedrijfsloods een aantal kleine modeltuinen aan met onder andere gemetselde muurtjes, een folievijver en ook een paar vaste plantenborders. Met deze modeltuintjes gingen de ontwerpen die Ben maakte meer ‘spreken’, mensen konden zich gemakkelijker voorstellen wat er nu met de lijntjes en vakjes op de tekening bedoeld werd. Al snel waren Ben’s voorbeeldhoekjes bekender dan Ben zijn hoveniersbedrijf en dus werd er besloten om de voorbeeldtuin separaat te gaan exploiteren.

appeltern oogst-evenement

 

 

Natuurbeleving

Tot op de dag van vandaag is de formule nog steeds actueel en is er vastgehouden aan het concept, hoewel er naast inspiratie en informatie nu ook het vermaak en de beleving zijn ingepast. De Tuinen genieten inmiddels grote bekendheid in binnen- en buitenland, en worden geroemd om hun objectieve status en veelzijdigheid.

 

In verband met corona is reserveren verplicht.

 

 

Ga naar de bovenkant