Wandelen op landgoed Keukenhof

Laden Evenementen

LISSE – Het landgoed rond Kasteel Keukenhof is vanaf maandag 11 mei weer geopend. Nu de coronaregels versoepeld worden, is in overleg met Gemeente Lisse besloten dat het landgoed weer toegankelijk kan zijn voor bezoekers.

Wandelen op landgoed Keukenhof

Vanaf 11 mei kan iedereen weer heerlijk wandelen in de kasteeltuin en het bos. De buitenweide van de kinderboerderij is toegankelijk. De dierenstal blijft voorlopig dicht.

Het gezellig terras bij de Hofboerderij mag pas vanaf 1 juni weer open. De afgelopen weken zijn de Hofboerderij en het terras opgeknapt. Homemade Catering maakt zich klaar voor een mooi seizoen.

Ook voor het kasteelterrein geldt dat de richtlijnen van het RIVM om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen van kracht zijn. Bezoekers moeten zorgen dat ze op 1,5 meter afstand van anderen blijven.

kasteel keukenhof

Het park

In 1857 werden de tuinen door J.D.Zocher en zijn zoon L.F. Zocher – die later ook het Vondelpark in Amsterdam ontwierpen – heringericht. Zij lieten zich inspireren door het Engelse landschap: de heuvels en slingerweggetjes zijn kenmerkend voor dat type landschap.

Het doel van de eigendomsstichting is om landgoed Keukenhof en de bloemententoonstelling te behouden voor komende generaties en open te stellen voor publiek.

 

 

Ga naar de bovenkant