GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, wonen en duurzaam vergroenen

Week van het Landschap, ontdek de natuur

Laden Evenementen

Van 10 t/m 25 oktober 2020 vieren we in heel Nederland de Week van het Landschap. De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur is. In de herfstvakantie kan je daarom mee doen aan activiteiten om de natuur dichtbij huis te beleven en ontdekken. Even op de fiets stappen, uitwaaien op het strand of een nieuwe wandelroute in een kleurrijk herfstbos ontdekken. Juist in deze coronatijd is het fijn om buiten te zijn en van de natuur te genieten.

week van het landschap

Week van het Landschap

Ontdek de verrassende natuur dichtbij huis

De provinciale organisaties hebben een mooi gevarieerd aanbod aan wandel- en fietsroutes en excursies gemaakt. Ontdek de nieuwe fietsroutekaart rond hunebedden in Drenthe, doe mee aan een excursie in de Vurfsgroeve, waai uit op het Noarderleech of ga online op pad met de boswachter. Bekijk hier alle activiteiten.

De 12 provinciale Landschappen beschermen, beheren en ontwikkelen in totaal ruim 114.114 hectare natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen) in Nederland, voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur en landschap te beleven. Ze worden gesteund door ruim 300.000 huishouders en duizenden vrijwilligers.

Ga naar de bovenkant