WONDERLAND in Flower Art Museum

Laden Evenementen

Het Flower Art Museum in Aalsmeer presenteert vanaf 13 maart de tentoonstelling WONDERLAND. Meer dan vijftig schilderijen van de Maltese-Iraanse kunstenares Lida Sherafatmand zijn te bewonderen, evenals grote bloemsculpturen van Alisa Lis. Samen vormen zij een magische wereld vol kleur en diepere lagen.

Lida Sherafatmand

WONDERLAND

De schilderijen van Lida Sherafatmand laten bijna altijd een zachte, sprookjesachtige wereld zien. Oneindige hoeveelheden bloemen dansen over het doek. De onderwerpen zijn vaak sociaal geëngageerd en mede geïnspireerd op persoonlijke ervaringen. Het gebruik van ‘magisch licht’ en oude symbolen draagt bij aan een meditatief effect. Deze tentoonstelling, haar eerste in Nederland, geeft een overzicht van haar werk in de laatste tien jaar.

 

alisa lis

 

In WONDERLAND zijn ook de reusachtige bloemsculpturen te bewonderen van Alisa Lis. Met een achtergrond als bloemist ontwikkelde zij een belangstelling voor het werken met papier en textiel. Dit leidde tot de creatie van metershoge bloemen, die doen denken aan de sfeer van haar favoriete jeugdboek Alice in Wonderland.

Lees het hele artikel op GroenVandaag.

Ga naar de bovenkant