Afgelopen Evenementen

Laden Evenementen

De Lentefair is dit jaar terug in het vertrouwde Moederdagweekend. Op 7 en 8 mei omarmt de fair van Dagblad van het Noorden samen met duizenden bezoekers als vanouds de geneugten van het buitenleven in De Tuinen van Frederiksoord. Rondom de terrassen, langs de muzikanten en dwars door de boomgaard combineert de Lentefair de thema’s wonen, mode, buitenleven en lifestyle.

lentefair

Lentefair

De tomatencrèche met haar tientallen unieke tomatenplanten is opnieuw geopend, even verderop staan de Agapanthusplanten te wachten op een nieuwe eigenaar en weer of geen weer: Robert van Kwekerij de Jonkheer verkoopt zijn vaste planten altijd in korte broek. De Lentefair is jaarlijks minstens zo verrassend als vertrouwd. Nieuwe muzikanten spelen in de boomgaard, goochelaar David Globe gaat je versteld doen staan, het Kolonie-informatiepunt ziet deze editie het levenslicht en de nieuwste culinaire samenwerking met De Tippe maakt de fair gezelliger dan ooit.

Workshops

De Lentefair is meer dan shoppen, gezellig slenteren en eten: het heeft ook een actief karakter. Voor bezoekers met groene vingers zijn er workshops kamerplanten stekken, hiervoor kan vooraf via de website worden ingeschreven. Aan de allerjongste bezoekers is ook gedacht. Zij kunnen onder meer zelf hun speelgoed maken en in de boomgaard is een speurtocht uitgezet.

Het gehele programma en de deelnemerslijst zijn te vinden via dvhnlentefair.nl. De Lentefair wordt in samenwerking met Stichting van Swietentuin georganiseerd.

Tickets
Ticket: €8,00
Kinderen tot 12 jaar gratis
Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur

Het befaamde bloemenfestival Fleuramour pakt dit jaar uit met een extra voorjaarseditie. ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ vindt plaats van 20 t/m 22 mei in en rond de kristalfabriek van Val Saint Lambert, het kasteel en de oude cisterciënzer abdij in Seraing, nabij Luik.

Fleuramour

Fleuramour: Crystal & Flowers

Duizenden bloemen in een wereld van kristal

‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ verenigt twee bijzonder nobele producten: bloemen en kristal. Bezoekers ontdekken duizenden bloemen in allerlei kleuren en variëteiten, verwerkt in indrukwekkende creaties van bloemstylisten uit heel België. Ook de fascinerende wereld van de kristalkunst staat tijdens deze editie in de spotlight.

Prachtig domein van Château du Val Saint Lambert

Tijdens ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ kom je terecht in een stukje industriële geschiedenis. Hier zag het wereldvermaarde kristal van Val Saint Lambert het levenslicht om vervolgens wereldfaam te verwerven. Het bijhorende kasteel laat een bijzondere indruk na en de gerestaureerde abdij zal door haar grootsheid meerdere monden doen openvallen. Aangekleed met bloemen moet dit van 20 tot en met 22 mei wel een topbestemming zijn.

 

Tickets voor ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ zijn in voorverkoop verkrijgbaar op de website van het event: www.crystalflowers.be. Ticketprijs: € 20 voorverkoop | € 22 euro aan de kassa | kinderen -12 jaar gratis.

 

Datum en openingsuren: Van 20 tot en met 22 mei 2022, elke dag van 10 tot 18 uur.
Adres: Esplanade du Val Saint Lambert, 4100 Seraing (B)

Kunstbeurs Appeltern – Voor het derde jaar op een rij komt de Sous-Terre Art Fair naar De Tuinen van Appeltern. Van 28 mei tot en met 6 juni is het entreegebouw van het tuininspiratiepark hét decor van de kunstbeurs, waar een grote verscheidenheid aan eigentijdse en kwalitatief hoogstaande kunst wordt tentoongesteld en verkocht.

kunstbeurs

Kunstbeurs Appeltern

Op de kunstbeurs vind je een indrukwekkende afspiegeling van de hedendaagse beeldende kunst met exposities van kunstschilders, beeldhouwers, keramisten, glaskunstenaars, fotografen en edelsmeden. Zij hebben hun sporen verdiend met realistisch, naturalistisch, symbolisch of suggestief abstract werk. Wil je je interieur verrijken of ben je op zoek naar een mooi cadeau? Kom naar de Sous-Terre Art Fair, want naast de expositie is het ook mogelijk kunststukken aan te schaffen.

Aalsmeer Flower Festival is terug van weggeweest. Van 17 tot en met 21 juni zijn er allerlei bloemrijke activiteiten op meerdere locaties in Aalsmeer.

Aalsmeer Flower Festival

Het Flower Festival is een samenwerking van museum Historische Tuin, Flower Art Museum, Boerma Instituut, Westeinder Rondvaart en Groei & Bloei Aalsmeer. Alles draait tijdens het evenement om bloemen. Bloemdesigners gaan aan de slag om oogverblindende arrangementen te maken. Ook zijn er workshops voor jong en oud, demonstraties en nog veel meer.

Aalsmeer Flower Festival

Het bloemenfestival trapt af op vrijdag 17 juni en loopt door tot en met dinsdag 21 juni. Het weekend van 18 en 19 juni bruist het met workshops en demonstraties voor jong en oud, muziek, kunst en leuke vaartochten. Ook is dan het Open Tuinen Weekend met prachtige particuliere tuinen in Aalsmeer en De Kwakel die worden opengesteld. Daarnaast zijn er verspreid over de vijf dagen van het Flower Festival een aantal speciale activiteiten, zoals een filmpremière, concert met bloemenshow en workshop botanisch tekenen. Dinsdag 21 juni wordt het evenement afgesloten met een gezellige en hilarische Flower Festival Pubquiz.

 

Aalsmeer Flower Festival is terug van weggeweest. Na twee jaar afwezigheid door corona gaat het evenement dit jaar weer plaatsvinden. Van 17 tot en met 21 juni zijn er allerlei bloemrijke activiteiten op meerdere locaties in Aalsmeer.

Aalsmeer Flower Festival 2022

Aalsmeer Flower Festival 2022

Het Flower Festival is een samenwerking van museum Historische Tuin, Flower Art Museum, Boerma Instituut, Westeinder Rondvaart en Groei & Bloei Aalsmeer. Zoals de naam al zegt draait alles tijdens het evenement om bloemen. Bloemdesigners gaan aan de slag om oogverblindende arrangementen te maken. Ook zijn er workshops voor jong en oud, demonstraties en nog veel meer.

5 festival locaties

Het bloemenfestival trapt voor publiek af op vrijdag 17 juni en loopt door tot en met dinsdag 21 juni. Het weekend van 18 en 19 juni bruist het met workshops en demonstraties voor jong en oud, muziek, kunst en leuke vaartochten. Ook is dan het Open Tuinen Weekend met prachtige particuliere tuinen in Aalsmeer en De Kwakel die worden opengesteld. Daarnaast zijn er verspreid over de vijf dagen van het Flower Festival een aantal speciale activiteiten, zoals een filmpremière, concert met bloemenshow en workshop botanisch tekenen. Dinsdag 21 juni wordt het evenement afgesloten met een gezellige Flower Festival Pubquiz.

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseert Groei & Bloei De Langstraat een plantenfestijn.
Dit gezellige festijn zal worden gehouden in de showtuin van kwekerij Struijk, Nieuwevaart 62 in Sprang-Capelle, van 10.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis. Volg de bordjes richting de locatie, op de Maasroute afslag 36 Dussen/Sprang-Capelle.

Plantenfestijn Groei & Bloei

Na een aantal sobere dus weer een nieuw plantenfestijn. Op 18 juni 2022. Een kleinschalige festijn waar je terecht kunt voor een enorm aanbod aan leuke vaste planten, struiken en (fruit) bomen. Maar ook bijzondere éénjarigen en dahlia’s. Veel plantjes zijn opgekweekt door leden van Groei & Bloei De Langstraat, de vereniging voor mensen met groene vingers. Maar er is ook aanbod van professionele kwekers.

Op zaterdag 18 juni openen zeven boomkwekerijbedrijven in Boskoop hun deuren voor consumenten. De bedrijven zijn gevestigd rondom het Paddegat, de Compierekade en de Burgemeester Smitweg, op de grens van Boskoop en Hazerswoude. Het publiek is welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

Open Kwekerijdag 2022 Boskoop

De deelnemende boomkwekerijbedrijven dit jaar zijn stekbedrijf D.J. Hendriksen, Salixkwekerij Bontekoe, Skimmia en Pernettya kwekerij JW Bakhuijzen, jongplantenkweker MG De Boer, lavendelkweker Gebr. Van der Salm en vaste planten kweker Remon Bakhuiijzen.

Centrale plein met carrièreplein

Op het centrale plein, op de nieuwe kwekerij van Van der Salm aan het Paddegat in Boskoop, zijn diverse sponsors en toeleveranciers aanwezig. Ook is hier het BoskoopWerkt.nl carrièreplein. Naast opleidingsmogelijkheden worden hier tientallen vacatures getoond aan de verwachtte 4000 bezoekers.

Na 10 geslaagde edities, weten Boskoopse, Nederlandse en zelfs buitenlandse kwekers inmiddels ook de weg naar de Open Kwekerijdag te vinden. Jaarlijks worden de deelnemers meer en meer bezocht door vakgenoten die eens bij de collega’s willen komen kijken. De aanwezige toeleveranciers die zich bij de kwekerijen presenteren zijn hier een extra meerwaarde.

Door de belangeloze deelname van de kwekers en de gulle giften van Greenport Boskoop, Groen-Direkt Boskoop en vele andere sponsors, is de Open Kwekerijdag gratis te bezoeken. Ook parkeren is gratis, al verzoekt de organisatie om zo veel mogelijk op de fiets te komen. De Open Kwekerijdag wordt gehouden op zaterdag 18 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur. Navigeer naar de Compierekade in Boskoop. Bezoek voor actuele informatie www.openwekerijdag.nl of volg www.facebook.com/openkwekerijdag en instragram.com/openkwekerijdag

Ontdek op het Funeral Fair Festival wat er allemaal mogelijk is voor een persoonlijk afscheid. Afscheid is ook iets heel moois, en dat wil RemenberMe.nl je laten zien en beleven, in de Tuinen van Appeltern.

 

 

Funeral Fair Festival

Samen met deelnemers gerelateerd aan de rouw- en uitvaartbranche nemen zij de bezoekers mee in de wereld van afscheid nemen. Verschillende exposities van producten en diensten zullen het onderwerp tot leven brengen en bewijzen dat de rouw- en uitvaartbranche, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, veel mooie en gekleurde kanten kent.

 

De Funeral Fair is een interactief programma met zowel infotainment als entertainment, van workshops en foodtrucks tot gezellig DJ-booths en livemuziek.

 

Funeral fair is de grootste outdoor Uitvaartbeurs van Nederland. Bestel hier je tickets.

 

Op 9 en 10 juli vinden de Open imkerijdagen plaats. Een landelijke activiteit die altijd het tweede weekend van juli plaatsvindt.
De Open Imkerijdag is gericht op iedereen, van jong tot oud, die het houden van honingbijen van nabij wil bekijken. Tijdens de open dagen kan je op bezoek gaan bij een imkerij en ervaren wat honingbijen zijn, wat hun functie in de natuur is, hoe en waarom het volk honing maakt en hoe imkers honing oogsten.

 

Impressie

Open Imkerijdagen

Op de site www.bijenhouder.nl is er een overzicht van alle aangemelde deelnemers van de Open Imkerijdag 2022. In de aanloop naar het evenement op 9 en 10 juli worden dit er steeds meer. Ga kijken in de wereld van de honingbij en plan een bezoek. Gratis toegang!

Hortus Leiden neemt ook deel aan de Open Imkerijdagen 2022. Tussen 11:00 en 16:00 uur kunnen bezoekers een kijkje in Hortusimkerij nemen en meer leren over bijen van imkers Fred en Jack. (Fotocredits: Hortus Leiden)

Op het terrein van de amateur-tuinvereniging Madestein wordt 15,16,17 juli Fuchsiade Madestein gehouden. Het is een driedaagse show met vele soorten Fuchsia’s. U kunt informatie krijgen over het kweken en er zijn planten te koop en diversen kramen. Er is een kantine. De entree is gratis.

Fuchsiade Madestein

Stichting Fuchsia Hobby Club Westland en omstreken is opgericht in 1990. Doelstelling van deze zelfstandige stichting is liefhebbers van de Fuchsia samen te brengen om kennis uit te wisselen. Dat gebeurt door contactavonden te organiseren en een toppen- en snoeimiddag. Elk jaar is er een dagje uit. En er is een kwartaalblad de FuchsiActief. Het hoogtepunt van de activiteiten is een jaarlijkse Fuchsiashow neerzetten: De Fuchsiade.

 

Ga naar de bovenkant