IJSSELSTEIN – Deze nieuwe, rijkbloeiende sierheester valt op door zijn prachtige volle bloempluimen en groen glanzend blad. Escallonia Pink Elle is een groenblijvende struik die in de zomermaanden bloeit, wat tamelijk uniek is voor een wintergroene heester.

Escallonia

De plant bloeit van juni tot augustus met rozerode bloemen die na verloop van tijd verkleuren naar rozewit en aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. De compacte, breed uitwaaierende Pink Elle kan 80 tot 100 centimeter hoog en breed worden, staat graag op een zonnige plek en verdraagt zelfs zeewind.

Winterhard

Hoewel de Pink Elle winterhard is, kan die in strenge winters wel wat bescherming gebruiken tegen uitdrogende zon en wind. Meest geschikte standplaats is een tegen harde wind beschutte plek in humusrijke waterdoorlatende grond. De Escallonia verdraagt snoei goed. Snoeien doet u, als u dat nodig vindt, in maart.
Escallonia Pink Elle is ook goed te gebruiken als balkon- of terrasplant. Als u deze plant in mooie pot aanplant om zo voor extra kleur en sfeer te zorgen op het terras of balkon, dan kunt u zeer lang genieten van een ware bloemenzee.

Escallonia Pink Elle: een mooie aanwinst voor onze groene leefomgeving!

Deze bijdrage is verzorgd door Plantkeuze Plantkeuze.
Foto met dank aan Peter van Rijssen, Plantipp.