LUTTELGEEST – Op 15 oktober 2016 opent de geheel overdekte Orchideeënhoeve een gloednieuwe natuurervaring: een ‘zwevende’ bloementuin. In deze nieuwe bloemenattractie wordt de bezoeker meegezogen in een sprookjesachtige bloemenwereld waarin duizenden kleurrijke bloeiers een oneindige wolk vormen. Het unieke concept is geïnspireerd op de wereldberoemde Japanse kersenbloesemperiode en is nog nergens in Europa te ervaren.

Orchideeënhoeve

Een zomerse bestemming
Thomas en Jeroen Maarssen, eigenaren van het tropische park, kijken uit naar de opening: “De reis door onze thematuinen wordt uitgebreid met een zomerse bestemming waar het heerlijk vertoeven is. Meer dan tweeduizend fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtige liesjes zweven in de kersverse tuin boven je hoofd. Spiegelwanden lijken de bloemenparade oneindig te maken en idyllische prieeltjes nodigen je uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon tot je te nemen.”

orchidee3
Inspiratiereis
Het dagje uit in Flevoland liet zich inspireren door de Hanami Matsuri, het wereldberoemde kersenbloesemfeest in Japan. De broers Maarssen reisden in 2012 af naar Japan en raakten meteen aan het brainstormen toen ze het natuurspektakel binnenstapten. “De Sakura (de kersenbomen) vormen een belangrijke traditie in de Japanse cultuur en zijn een enorme toeristentrekker. Zodra de bloesems aan de bomen verschijnen staan duizenden mensen uit binnen- en buitenland in de rij om samen met familie en vrienden het ontwaken van de natuur te vieren onder een zee van ontelbare bloesems. Een bijzonder schouwspel”, leggen gebroeders Maarssen uit.

Zwevende-bloementuin-Orchideeen-HoeveJapanse traditie
Voor het bloemenspektakel is een nieuwe serre aangelegd van tweeduizend vierkante meter en zeven meter hoog. Hoewel de Orchideeën Hoeve het concept in een mediterraans jasje heeft gestoken, voert de Japanse traditie de boventoon. “Wij hopen dat onze bezoekers net als de Japanners gaan plaatsnemen onder de bloemenpracht. De tuin is dan ook rijk aan gezellige zitjes waar je eindeloos kunt genieten van de bloemrijke vergezichten. En wie ondertussen zin krijgt in iets lekkers, kan bij bistro ‘De Sakura’ genieten van zomerse heerlijkheden.”

Voor meer informatie zie de site van de hoeve.