HILVERSUM – Robs Plantenlijst. Rob Verlinden en zijn team zetten elke week een tuin op zijn kop die drastisch aan verandering toe is. Van kleine en grote tuinen tot schooltuinen en daktuinen. GroenVandaag publiceert van elke uitzending de lijst van planten die in het programma zijn gebruikt. Hieronder planten van de uitzending van zaterdag 14 januari.

Plantenlijst

Robs Grote Tuinverbouwing
Elke zaterdag: 17.00 uur
SBS 6
Elke zondag, herhaling: 09.45 uur

Aflevering van 14 januari 2017

rob verlinden en helleborustuinplanten
-Skimmia Pabella
-Leucothoe ‘Curly Red’
-Helleborus Gold Collection, Maestro
-Corokia
-Taxus baccata
-Quercus, Steeneik
-Fatsia japonica Spiderweb
-Trachycarpus
-Viola cornuta
-Heide
-Heucherella
-Edgeworthia ‘Grandiflora’
-Cupressus arizonica ‘Glauca’
-Sarcococca

Snijbloem
-Trachelium

Kamerplanten
-Fatsia japonica Spiderweb
-Yucca
-Sansevierea
-Aglaonema
-Narcis Tête a Tête
-Hyacinten
-No Water Flowers
-TiSento Calandiva
 en Anthurium

Anthurium

Anthurium wordt ook wel de plant met een hart genoemd. Dit door zijn blad dat hartvormig is. Het is een exotische plant, die oorspronkelijk uit Latijns-Amerika komt. In 1857 emigreerde hij mee met de Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer die de eerste soort Anthurium ontdekte in Zuid-Amerika.

Inmiddels kennen we meer dan 500 soorten Anthuriums en heeft de plant wereldwijd fans. Niet alleen vanwege z’n uiterlijk, maar ook omdat de plant bescheiden wensen heeft.

De Anthurium voelt zich thuis op een lichte plek. De woonplant is geliefd om zijn glimmende groene blad en zijn kleurige schutbladeren. Anthurium is in vele kleuren te verkrijgen: rood, roze, paars, oranje, geel, wit en groen.  En of je nu een klassiek of trendy interieur hebt, deze woonplant past altijd.

Meer informatie op Plantplezier