Plantenlijst – Robs Plantenlijst. De bekende tuin-tv-man Rob Verlinden en zijn team zetten elke week een tuin op zijn kop die drastisch aan verandering toe is. Van kleine en grote tuinen tot schooltuinen en daktuinen. GroenVandaag publiceert van elke uitzending de lijst van planten die in het programma zijn gebruikt. Hieronder planten van de uitzending van zaterdag 21 januari.

Plantenlijst

Robs Grote Tuinverbouwing
Elke zaterdag: 17.00 uur
SBS 6
Elke zondag, herhaling: 09.45 uur

Aflevering van 21 januari 2017

calluna of struikheide met bijtuinplanten

-Violen
-Corokia
Winterheide
-Vinca minor
-Hamamelis ‘Jelena’, Toverhazelaar
-Bamboe Fargesia
-Japanse Azalea
-Salvia Scarlea
-Els
-Tijm
-Lavendel
-Hydrangea Pink Annabelle
-Ceanothus, Amerikaanse Sering
-Cornus alba ‘Sibirica’
-Loropetalum
-Trachycarpus

Snijbloem

Antirrhinum, Leeuwenbek

Kamerplanten

-Amaryllis Sonatini
-Pachira
-Dracaena
-Zamioculcas
-TiSento Calandiva
-Tulp, bol op pot

rob verlinden, robs grote tuinverbouwing, plantplezier

TV

Robs Grote Tuinverbouwing heet inmiddels De Grote Tuinverbouwing, het populaire groenplatform dat Nederland informeert en inspireert op het gebied van groen, wonen/interieur en BBQ en is op dit moment het groenste televisieprogramma op de Nederlandse tv. Dit anderhalf uur durende programma is voor mensen met- en zonder groene vingers en wordt door zowel jong als oud goed bekeken. De informatie die tuinexpert Ivo Putman geeft, deelt hij op een inspirerende en laagdrempelige manier. Tuinieren is niet moeilijk en vooral erg leuk! Op deze manier zet hij Nederland aan om te gaan tuinieren of om met (kamer-)planten en snijbloemen aan de slag te gaan.

Tuin make over

In het tuin-tv-programma steekt tuinman Ivo samen met zijn team wekelijks de handen uit de mouwen om de tuineigenaren te verrassen met een verbluffende tuin make-over. Ondertussen geeft hij de nodige bruikbare tips voor thuis: van ontwerp tot bestrating en van opbouw met harde materialen tot en met de beplanting van de tuin. Waar mogelijk maakt hij gebruik van dankbare thema’s zoals de ‘Ibiza’ tuin, de eetbare tuin, de klimtuin enz.

Nog meer over Rob en zijn team

Zie de artikelen on de rubriek Tuinverbouwing.