Kwekerij Vinke is gespecialiseerd in het kweken van compacte fruitbomen: Compact FRUIT. Met compact appel, peer en kers is fruit telen voor iedereen haalbaar en betaalbaar.

Compact Fruit

Kwekerij Vinke

Kweken gebeurt op kwekerij Vinke in nauwe samenwerking met de natuur. Met minimale milieubelasting. Zo werkt Vinke met compost/potgrond van het eigen bedrijf; dit bestaat uit mest en verschillende bladsoorten en houtsnippers afkomstig van het eigen tuin- en landschapsbedrijf. Als turfvervanger wordt gedroogde mestfractie van de melkveehouderij gebruikt.

compact_fruit

Gerlof Vinke

“Alles valt of staat met een gezonde bodem, gezond plantmateriaal, bio-diversiteit, goede bemesting en gunstige omgeving. Vandaar dat wij ons fruit samen met vaste planten rozen en groenstroken met kruidachtige vegetatie opzetten. Elk jaar toetsen wij weer nieuwe soorten op onder andere schurftgevoeligheid en luisgevoeligheid. Onze missie is fruit telen voor iedereen mogelijk te maken, ook op het flatbalkon of dakterras, en zo voor een extra stukje vergroening te zorgen. Wij geven de mensen graag het plezier van een eigen fruitboompje.”

Zie ook het artikel elders op GroenVandaag: Compact Fruit, het plezier van een eigen fruitboompje.

Meer info: Kwekerij Vinke