Project omschrijving

De Stekkentuin in Espel is een prachtige, volwassen poldertuin. In 1985 is de tuin, met strakke vormen uit de beginjaren van de polder, omgetoverd tot een tuin met speelse ronde, opgehoogde borders. Bladkleur, vorm en structuur zijn heel belangrijk. Door gebruik van rood, grijs en bontbladige planten, heesters en bomen is er een tuin ontstaan die vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst boeit.

In het vroege voorjaar bloeien honderden Helleborussen, vele Corydalissen en ruim 200 verschillende soorten Narcissen, aangevuld met Sneeuwklokjes, Iris reticulata, Anemone blanda en vele variëteiten Blauwe Druifjes.

In april en mei komt de Hosta Walk met 300 verschillende soorten tot leven en in de zomer zijn er onder andere vele Stokrozen en Hortensia’s te zien, gevolgd door kleurrijke najaars- en herfstbloeiers zoals diverse Sedum– en Siergras variëteiten.

Op het erf staan stekken uit eigen tuin, waar plantenliefhebbers graag mogen rondstruinen en soms net die ene plant vinden, waar ze al lang naar op zoek waren.

De Stekkentuin
Noordermiddenweg 13
8311 PZ Espel