LOTTUM – Het Rozenfestival was ook dit jaar een groot succes. Ruim 50.000 bezoekers hebben Lottum bezocht tijdens het vierdaagse evenement. Met name het prachtige weer en de hoge kwaliteit van de bloemwerken en mozaïeken waren belangrijke ingrediënten voor de succesvolle editie.

Rozenfestival

Het Rozenfestival begroette een groot aantal busgroepen. In totaal werden 150 bussen uit Nederland, Duitsland, België, maar ook Zwitserland en Noorwegen ontvangen in het rozendorp. De zaterdag was de drukste dag van het evenement.

Kwaliteit
Het doel van Stichting Rozendorp Lottum was om 50.000 bezoekers te halen. Die doelstelling is, net als in 2014, gehaald. Verdere groei van het Rozenfestival in bezoekersaantallen is geen streven van de stichting. Het verhogen van de kwaliteit van het festival is dat echter wel.
Met acht nieuwe professionele bloemen arrangeurs, technische innovaties en een verjongd team aan bestuursleden, werkgroepleden en andere vrijwilligers zijn hier belangrijke stappen in gezet. Voor de volgende editie zal de kwaliteitsslag verder doorgevoerd worden.

Rozenfestival 2018
In 2018 wordt het volgende festival gehouden. Van 10 t/m 13 augustus 2018 zal rozendorp Lottum wederom omgetoverd zijn tot een grote bloemenzee. In de evaluatievergadering in het najaar wordt het thema van 2018 bekend gemaakt. Ideeën voor het thema kunnen ingestuurd worden bij de stichting.

Zie ook de site van het event.