Vaste planten. Welke planten wil je in je tuin? Wanneer bloeien ze? Wat zijn hun kenmerken en in welke grond doen ze het goed? Niet voor iedereen is het kopen van tuinplanten een fluitje van een cent. Er is zoveel te kiezen, er is zoveel moois. Maar wat is nu geschikt voor jouw tuin? Kan je daar wel de tuinplanten in zetten die je wil?
GroenVandaag heeft een hulpmiddel dat misschien wel handig is. Wij hebben een groot aantal vaste planten samengebracht in specifieke rubrieken, bijvoorbeeld planten die het goed doen in de schaduw en in de in de zon. Tuinlanten die bijen en vlinders aantrekken. Planten die goed tegen droogte kunnen of juist nat moeten staan. Bloemen die ook geschikt zijn als voor de vaas, de zogenoemde plukbloemen.

Zo willen we je een handje helpen om de juiste keuze te maken.

Wat in ieder geval erg belangrijk is dat je de grondsoort van je tuin weet. Want planten die het goed doen op zandgrond, maak je niet blij in kleigrond of zurige, voedzame veengrond.

Vaste planten

Vaste planten zijn meerjarige, kruidachtige planten, met niet verhoutende stengels. Sommige planten blijven groen, maar meestal sterven ze in het najaar bovengronds af en trekken ze zich ondergronds terug voor hun winterslaap om het volgende voorjaar weer te gaan bloeien.

Zie ook het artikel: Vaste planten, wat zijn dat?