Expositie Sweetlove in Arcen verlengd

Laden Evenementen

Dit seizoen zijn in de Water- en Beeldentuin van Kasteeltuinen Arcen maar liefst 19 nieuwe beelden van de Belgische popart kunstenaar William Sweetlove geplaatst. Ruim 100 objecten van zijn hand zijn nog tot 7 november van dit jaar te bewonderen in Arcen. Een deel bevindt zich in en op het kasteel en de rest staat op het tweede eiland van de historische buitenplaats Arcen.

Expositie Sweetlove in Arcen verlengd

Vanwege groot succes is de Sweetlove expositie in Kasteeltuinen Arcen verlengd. Vorig jaar streken de opvallende rode beelden neer in het park. Met de spraakmakende beelden wil Sweetlove ons op een vermakelijke manier bewust maken van de veranderingen die gaande zijn in de wereld op het gebied van klimaat, consumptiegedrag en de roofbouw die we plegen op de fossiele grondstoffen en de schaarste van drinkwater dat zich aandient. Nieuw dit jaar zijn de vier extra Cloned Fisherman with pet bottles (2012), zes Cloned African Wild Doggys (2011), Buldog op sneakers en zeven Cloned Giant Cats with pet bottle. Verder is er dit jaar ook één afwijkend beeld te zien naast de rode objecten, de felblauwe cloned American crocodile uit de Everglades (2011). Niet iedereen is tenslotte hetzelfde en loopt in de pas met de rest…

William Sweetlove

Sweetlove (1949), geboren in Oostende, is een schilder, beeldhouwer en assemblagist die pop-art kunstwerken maakt met een duidelijk sociaal kritisch karakter. Hij noemt zichzelf de meest geplagieerde kunstenaar van Europa die te herkennen is aan de reusachtige rode poedel en een leger boomkikkers die getooid met plastic flessen op hun rug ten strijde trekken tegen de klimaatverandering. Het veranderende klimaat en hoe de natuur hiermee omgaat is een belangrijk thema in zijn kunst.

 

 

kasteeltuinen arcen

Kasteeltuinen Arcen

In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de-eeuws kasteel. Kasteeltuinen Arcen is in 2021 door ANWB Eropuit wederom uitgeroepen tot Leukste uitje van Limburg.

Ga naar de bovenkant