GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, wonen en duurzaam vergroenen

Kasteeltuinen Arcen opent stapsgewijs de poorten

Laden Evenementen

ARCEN – Kasteeltuinen Arcen. In overleg met Gemeente Venlo en Veiligheidsregio Limburg-Noord is besloten dat Kasteeltuinen Arcen gefaseerd de poorten kan openen. Vanaf 29 mei zijn bezoekers weer van harte welkom op het park. De vaste gasten, de seizoenkaarthouders, mogen zelfs al vanaf 22 mei weer het park betreden. De ruime opzet van Kasteeltuinen Arcen maakt het mogelijk om op een aangename én veilige manier volop te genieten van een dagje uit, uiteraard met maatregelen.

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen opent gefaseerd de poorten. Eerst voor de seizoenkaarthouders. “Op deze manier starten we met een kleinere groep. We bieden onze trouwe vaste gasten als eerste de mogelijkheid om het park te bezoeken en op deze manier kunnen we ook allemaal wennen aan de aanpassingen op het park”, vertelt parkmanager Rob Rambags.

Natuurbeleving centraal

Dit seizoen zal het genieten van de natuur nog meer centraal staan dan voorgaande jaren. Na enkele weken thuis blijven, is het juist nu heerlijk genieten van de natuur en de gezonde buitenlucht. De wereld stond even stil, maar de natuur ging door. Juist het beleven van de veranderingen in de natuur gedurende de seizoenen maken het park zo mooi. “We gaan er vanuit dat het alsnog een mooi seizoen wordt, het park ligt er prachtig bij en voor bezoekers is er veel nieuws te ontdekken”, vertelt parkmanager Rob Rambags.

kasteeltuinen arcen

Natuur komt in opstand

Gedurende de winterperiode is er hard gewerkt om met nieuwe looproutes door het park de natuurlijke omgeving nog meer te benadrukken. Zo is er een nieuwe route aangelegd langs de historische Mammoetboom en de 10 rode beuken die door de vroegere kasteelbewoner Graaf Metternich aangeplant zijn. Ook is in de prachtige groene omgeving van de vernieuwde Water- en Beeldentuin een expositie van William Sweetlove te zien met als boodschap: de natuur komt in opstand. Een thema dat nu nog passender is!

Ga naar de bovenkant