De Roselily Samantha, Sara en de witte Sita zullen dit jaar als Decorum noviteit onder de aandacht gebracht worden. Roselily staat voor een serie dubbele lelies zonder sterke geur én zonder stuifmeel. Daarbij heeft de bloem een bijzonder hoge sierwaarde en is deze ook nog eens lang houdbaar.

Roselily

Samantha heeft stevige stelen en recht opstaande bloemknoppen. De bloemen zijn hardroze met een wit randje. Deze variëteit is ook bekend als snijbloem.

Sara heeft grote roze bloemen met een donkere middennerf en spikkels naar het lichtgroene hart. De lieflijke Sara heeft minimaal 18 licht uit elkaar staande knoppen per plant, wat een mooi gevuld boeket op pot geeft. De bloemen hebben door de plantopbouw elk ruimte om tot volle bloei te komen.

Sita is een van de nieuwste aanwinsten in de Roselily op pot collectie en daarmee heeft Van Schie ook een goede witte Roselily aan het assortiment toe kunnen voegen! Sita heeft mooie ronde bloemknoppen (15+) die zich openen tot grote witte bloemen met een gele nerf naar het hart en roze spikkels.

Alle Roselily varianten worden door Van Schie gekweekt met 5 bollen in een 19cm pot.