Richard van Schie: “Wij zijn enorm verheugd dat wij als eerste kweker in Nederland Santini Bowie mogen telen. Wij vinden hem heel mooi in de puurste vorm, hagelwit van kleur met een groen hart en bijzonder lange houdbaarheid van de bloem. Ik deel ook graag de complimenten uit aan het adres van veredelaar Dekker Chrysanten, hun team heeft topwerk geleverd. Want veredelen is vakwerk en daar mag best eens een schouderklopje voor uitgedeeld worden.”

Santini Bowie

Bowie is vernoemd naar de hond van de kwekerij. “Iedere keer als ik bij Richard van Schie kwam, werd ik vrolijk begroet door Bowie, de hond die rondloopt op de kwekerij. Toen bekend werd dat dit soort toebedeeld werd aan Richard van Schie heb ik mijn best ervoor gedaan om hem naar die leuke hond te vernoemen en dat is gelukt!” aldus Warja Abrosimova van Dekker Chrysanten.

Verven

Richard van Schie: “Toen we hoorden dat de chrysant ook heel goed uit de verf komt, werden we nog enthousiaster, want een Satini die verf goed opneemt, die is op dit moment nog niet verkrijgbaar op de markt. Bowie is hierdoor heel veelzijdig, want iedere gewenste kleur is mogelijk!”