Husqvarna introduceert de Automower X-Line. De robotmaaier die via Amazon Alexa met spraakherkenning te bedienen is. De X-line serie is voorzien van gps-navigatie en ultrasone sensoren. De Automowers onthouden bijvoorbeeld precies welk deel van het gazon gemaaid is en welk deel nog niet.

Robotmaaier

Met spraakherkenning

De Automowers trekken zich niets aan van smalle doorgangen (60 cm), oneffenheden in het gazon of hellingen van 45%. De maairoutine van de robot past zich bovendien automatisch aan de groei van het gras aan.  Geïntegreerde sensoren herkennen obstakels op afstand. Het premium design bevat onder meer led-koplampen zodat de machine ook ’s nachts te zien is en rubberen bumpers ter voorkoming van krasjes.
Zonder een grassprietje over te slaan bewegen ze zich kriskras over het gazon. Het resultaat is een egaal gazon zonder spoorvorming. Tijdens het maaien wordt het gras zo fijn versnipperd (mulchen) dat het bij terugval als natuurlijke voeding voor het gazon dient.

Is de accu bijna leeg? De robotmaaier gaat vervolgens vanzelf naar het basisstation om op te laden. De Automower 450X, het topmodel, heeft een maaicapaciteit van 5.000 m2 per 24 uur.

Husqvarna Automowers zijn verkrijgbaar vanaf € 999,-. De X-Line Automowers zijn verkrijgbaar vanaf € 2.399,-.

Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op > www.husqvarna.nl.