Voor auteur Cor van Gelderen draait een tuin om ontroering, om de schoonheid van de natuur. In zijn nieuwe boek maakt de groenexpert zowel de beginnende als de gevorderde tuinier wegwijs in het creëren van hypernatuur: ‘Het heeft geen enkele zin om net te doen alsof je tuin geen deel van de natuur is. In de tuin gelden dezelfde spelregels’.

Hypernatuur

auteur: Cor van Gelderen

Van Gelderen vertelt hoe je planten kunt toepassen en laten floreren door rekening te houden met de omstandigheden waarin ze van nature groeien. Geen technische, maar natuurlijke oplossingen. Zo vang je ook de negatieve gevolgen van de klimaatcrisis op, of het nu om ongewone droogte of extreme regenval gaat. Met voorbeelden van door hemzelf ontworpen of bezochte tuinen en parken in binnen- en buitenland, met uitgebreide lijsten van zijn favoriete planten waarin de nodige onbekende juweeltjes de revue passeren.

Cor van Gelderen is eigenaar van Plantentuin Esveld een van de grootste en belangrijkste kwekerijen in Boskoop. De beelden in het boek zijn van Wouter van der Tol, die naam heeft gemaakt als stylist en interieurfotograaf. Een enthousiast tuinier, die het Nederlandse Boskoop verruilde voor New York.