In Een reis om de wereld in 80 bomen van Jonathan Drori maak je kennis met het geheime leven van 80 bijzondere bomen van over de hele wereld.

Een reis om de wereld in 80 bomen

Bomen behoren tot de meest constante en gevarieerde metgezellen van de mensheid. In Een reis om de wereld in 80 bomen maakt expert Jonathan Drori gebruik van de plantenwetenschap om te laten zien welke rol bomen kunnen vervullen in het menselijk leven. De reis voert onder meer naar de lindebomen op de Berlijnse Unter den Linden-boulevard, naar de boomklimmende geiten in Marokko en de allerhoogste sequoiabossen in Californië. Een unieke reis vol wetenswaardigheden over bijzondere én gewone bomen, waardoor je met andere ogen naar deze metgezellen zult gaan kijken.

Over de auteur

Jonathan Drori weet allerlei interessante achtergrondinformatie en bijzonderheden over de beschreven boomsoorten aan te slepen, waardoor de tachtig (niet-wetenschappelijke) boommonografietjes van een à twee pagina’s lekker leesbaar zijn. De bomen zijn gekoppeld aan een land. Na een korte inleiding passeren boomsoorten als de iep (Nederland), de Hollandse linde (Duitsland), de vijgenboom (Turkije), de granaatboom (Iran), de avocado (Mexico) en de kustsequoia (VS). 

Dit boek is uitgegeven in het Engels en in het Nederlands.