De Viltbloemist. Viltbloemen bestaan al een tijdje, maar heb je al gehoord van de Viltbloemist en de ViltbloemistAcademy? Eigenaresse Daphne Engelke is heel blij dat Viltbloemist in de zomer van 2020 een merk is geworden. Daarmee is haar grote droom uitgekomen. Tijdens de lock-down heeft ze het moeilijk gehad als ondernemer, maar met haar nieuwe inslag ziet ze weer volop vooruitgang. Haar onderneming groeit en bloeit en daar is ze ongelooflijk trots op.

daphne engelke

De Viltbloemist

De Viltbloemist verkoopt bossen vilten bloemen in haar shop én geeft online workshops in de Viltbloemist Academy. De workshops vinden plaats op afstand. In je eigen omgeving en in je eigen tempo. Engelke lanceerde dit idee tijdens de Corona-tijd, toen zij haar workshops op locatie niet langer kon blijven uitvoeren. Het bleek een schot in de roos.

Je eigen viltbloemen

Met behulp van video’s, tekst en uitleg leer je stap voor stap hoe je de viltbloemen kunt maken. Denk aan het maken van corsages, margrieten, dahlia’s, rozen, wilde bloemen, chrysanten of een veldboeket. Bestel de workshop online en je kunt binnen een half uur al aan de slag. Ook kun je de Materialen Box shoppen, zodat je niet op pad hoeft voor alle benodigdheden.

viltbloemen

Duurzaam wolvilt

Engelke bedenkt de bloemen zelf en maakt ze zo realistisch mogelijk van natuurlijk en duurzaam wolvilt. Daarbij kenmerken de handgemaakte viltbloeiers zich door de veelzijdigheid, afwerking en detail. Viltbloemen verwelken niet en staan dus altijd in bloei. Ideaal voor mensen die weleens vergeten de bloemen water te geven. Maar ook geschikt om te gebruiken tijdens een speciale dag, zodat je een tastbare herinnering in handen hebt.

In de webshop bestel je kant-en-klare boeketten, bruidsbloemen en rouwbloemen van vilt. De Viltbloemist maakt ook boeketten naar wens.

Voor meer informatie en inspiratie zie de website van Daphne Engelke.

Heb je ook een specialisme, een hobby die het hobby-niveau is ontgroeid, denk dan eens na over een eigen webshop.

Fotocredits
Foto’s de Viltbloemist, introfoto Viltbloemist|Huisinga Fotografie.

Nog meer Doe-Het-Zelf

Handig voor de Kerst.

Doe-het-zelf de Kerst in met bollen.