Duurzaam en gezellig – Op een mooie heldere dag kan je de zon al voelen. De krokussen zeggen het ook: de lente komt eraan. Binnenkort gaat Nederland weer iets aan de tuin doen. Misschien moet je dit seizoen eens beginnen met de verlichting. Niet van elke tuinier de prioriteit, maar ontegenzeggelijk wel de grootste sfeermaker. En dat op led of zonne-energie…

Duurzaam en gezellig

… ja, dat kan heel goed samen gaan, de beste solar tuinverlichting laat dat zien. Met het iconische peertjes-ontwerp creëer je een magische atmosfeer in je tuin, eentje die je hetzelfde prettige gevoel geeft als de kerst- en winterverlichting, met dezelfde toepassingsmogelijkheden, maar zonder energieverbruikskosten.

beste solar tuinverlichting

De boom in

Wat denk je ervan om die mooie boom in je achter- of voortuin te verlichten met een lichtsnoer van 50 lampjes, uitgerust met de laatste led-techniek. Zo’n Solar lichtsnoer wordt gevoed door zonne-energie; je hebt dus geen kabels en stopcontacten nodig. Plaats het zonnepaneel op een lichte plek en je krijgt 10 uur aan brandtijd retour. Hoe lang wil je ’s avonds in de tuin zitten? Vanzelfsprekend zijn lampen en zonnepaneel zijn waterdicht.

Tips

  • Gebruik de lichtjes uitsluitend buitenshuis.
  • Plaats het zonnepaneel onder direct zonlicht, maar buiten bereik van andere lichtbronnen.
  • Plaats de zonnecel minimaal 10 centimeter boven de grond om wateroverlast te vermijden.

 

Oppepper

Wie ’s avonds een ommetje maakt door de buurt, zal het opvallen dat verlichting in de tuin wint aan populariteit wint. Onder andere verdienste van het gemakkelijk te gebruiken lichtsnoer. Je kan het lichtsnoer overal aanbrengen: op veranda’s, langs de dakrand van de blokhut, onder de dakgoot, aan de schutting etc. Het warmkleurige licht de kristallen bollen geven je tuin een enorme oppepper.

Levensduur

En je hebt er weinig omkijken naar, want behalve de lange levensduur, heb je geen gedoe met aan- en uitschakelen. Dat gebeurt automatisch wanneer het donker of licht wordt, een ingebouwde sensor doet het werk. Al kan je via een schakelaar altijd nog zelf bepalen wanneer je de  lampen aandoet of dooft.

Behalve het lichtsnoer zijn er ook andere modellen te krijgen. Bijvoorbeeld de tuinlantaarn met LED kaars, de tuinfakkel en de decoratieve maanlamp.

Nog meer sfeer in tuin en huis

Lees dan ook deze artikelen op GroenVandaag: