Van mei tot en met juni kunnen we genieten van bloeiende pioenrozen. Hoe leuk is het dan ook om deze prachtige grote bloemen cadeau te geven met Moederdag, aanstaande zondag. Iets wat dan ook vaak gedaan wordt.

Pioenrozen
voor Moederdag

Je kunt deze prachtige roze bloemen laten bezorgen via Greetz. Leuke actie daarbij is dat de vaas gratis meegestuurd wordt waarmee je gelijk een compleet cadeau kunt geven. En vergeet niet een van hun leuke moederdagkaartjes mee te sturen!
Het grappige van de pioenroos (Paeonia) is dat het eigenlijk helemaal geen roos (Rosaceae) is, maar hoort in de familie “Paeoniaceae”. Het is een vaste plant die jaarlijks prachtige bloemen geeft, soms wel 20 jaar lang. In de knop ziet het er allemaal nog niet heel spectaculair uit, maar eenmaal in bloei is de pioenroos ongeëvenaard in pracht en grootte. De bloemen kunnen diameter krijgen van liefst 20 centimeter waardoor deze erg in de smaakt valt. Niet gek is het dan ook dat je in deze maanden de pioenroos veel in huis tegenkomt.

Trucje: Als de pioenrozen nog dicht zijn bij de aanschaf, besproei deze dan met lauwwarm water zodra je ze in de vaas zet. Het plakkerige laagje dat op de knop zit lost dan vanzelf op, waardoor de bloemen zich openen. Zet de pioenrozen overigens niet in de buurt van een fruitschaal, hierdoor zullen de bloemen eerder verwelken.