Recyclen van metalen – We zijn ons steeds bewuster van alle impact die wij als mens op de aarde hebben, daarom willen we de aarde ook zo goed mogelijk weer proberen te herstellen, of in ieder geval er voor zorgen dat het niet nog erger wordt als dat het al is. Eén van die dingen die we doen om een steentje bij te dragen is door middel van recyclen. Niet alleen dingen die we thuis recyclen zoals papier, groenafval en plastic, maar ook andere materialen zoals bijvoorbeeld metaal. Hieronder gaan we het hebben over welke metalen je kan recyclen.

Recyclen van metalen

Recyclen van metalen, welke zijn geschikt?

Foto: Zibik, op Unsplash.

Staal

Eén van de meest gebruikte metalen die wordt gerecycled is staal. Het fijne aan staal is, is dat je het veel kan recyclen zonder dat het enig verlies in kwaliteit krijgt. Van gerecycled staal kunnen weer veel nieuwe dingen worden gemaakt, denk bijvoorbeeld aan auto-onderdelen of verpakkingsmateriaal.

Aluminium

Dan heb je ook nog aluminium, de waarde van dit recyclen is ook hoog omdat het recyclen van aluminium helemaal niet zoveel energie kost. Zeker als je het vergelijkt met als je nieuw aluminium moet winnen uit de grond, dan is het recyclen een heel groot voordeel als je kijkt naar het energieverbruik. Van gerecycled aluminium kunnen weer nieuwe dingen worden gemaakt zoals blikjes. Heb jij nou ook metaal wat je wilt recyclen? Zoek dan eens naar een purified metal company.

Koper

Verder heb je koper, naar dit metaal is de laatste tijd steeds meer vraag. Koper kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld bedrading of elektronica.

Messing

Messing is misschien een metaal waar je nog niet eerder van gehoord hebt, dit komt namelijk omdat het een combinatie is van koper en zink. Een van de meest bekende objecten waar messing van wordt gemaakt is de kraan die iedereen in huis heeft.

Met een opwarmende aarde en een tekort aan materialen zien we steeds meer de waarde in van ons steentje bijdragen aan de aarde. Dit kan je doen op verschillende manieren, waarbij recyclen één van de vele manieren is. Je kunt naast het papier, groenafval, plastic en bijvoorbeeld matrassen ook nog andere dingen recyclen zoals metaal. Binnen de metalen kun je staal recyclen, staal is fijn omdat je het meerdere keren kan recyclen zonder dat het zijn kwaliteit verliest. Aluminium kan je ook recyclen, dit kost aanzienlijk minder energie als het uit de grond moeten winnen. Dan heb je ook nog koper en messing wat je kunt recyclen.

Fotocredits introfoto: v2osk, op Unsplash.

Nog meer over duurzaamheid

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag: