Huisgenoot Bromelia – De jungle trend is een blijvertje, want wie wil zich nu niet iedere dag in een tropisch paradijs wanen? Met hun energieke kleuren en opvallende looks brengen bromelia’s leven in de brouwerij. Het zijn bovendien ideale huisgenoten met veel pluspunten.

Huisgenoot Bromelia

5x Hoera

Hier 5 redenen om bromelia’s in huis te halen.

 

Huisgenoot Bromelia

1- Ticket voor de tropen

Het vakantiegevoel is na thuiskomst – of het nu in de zomer, herfst, winter of lente is, vaak snel verdwenen. Maar niet met exotische bromelia’s in huis. Dankzij de felle kleuren en opvallende bloemvormen waan je je direct op een tropisch eiland. Dankzij de lange bloeiperiode houd je het energieke vakantiegevoel geheid nog maanden vast.

2- Natuurlijke filter

Je denkt misschien van niet, maar in elk huis komen schadelijke stofjes in de lucht voor. Ze komen vrij via bijvoorbeeld kleding, meubels, gordijnen, tapijt en verf. Niet echt gezond, maar gelukkig is er een natuurlijk hulpmiddel.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de bromelia als geen andere plant de lucht zuivert. En ook nog eens in een razend tempo. Na 12 uur heeft de bromelia wel 80% van de chemische stofjes in huis opgenomen. 

 

3- Positieve energie

Druk, druk, druk… Wie zijn werkdruk ziet stijgen, zou eens bromelia’s op het bureau kunnen zetten. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat planten op de werkplek niet alleen het welzijn flink verhoogt, maar ook de creativiteit en productiviteit. Zet de bromelia’s voor het beste effect pal naast je beeldscherm. Kies voor een extra portie energie voor verschillende kleuren.


4- Zuurstof

Planten hebben een ontspannende werking op onze gemoedstoestand. De bromelia gaat nog een stapje verder. In tegenstelling tot de meeste kamerplanten produceert de bromelia niet overdag maar ’s nachts zuurstof. Zet daarom een paar exemplaren in de slaapkamer om de nachtrust te bevorderen. Want meer zuurstof zorgt voor een diepere slaap en kan ook het snurken verminderen. 

 

5- Gemak

Het is extra fijn dat je voor bromelia’s geen groene vingers nodig hebt: ze zijn makkelijk in de omgang. Zet de bromelia’s op een plek met voldoende daglicht (maar geen volle zon) en geef ze alleen af en toe water.

Dat gaat wel iets anders dan bij de meeste kamerplanten. Geef water tussen de bladeren net zoals bromelia’s in hun natuurlijke habitat (jungle) het regenwater opvangen.

Bromelia’s zijn onder meer verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist en online. Laat je verrassen door de verschillende soorten met elk hun eigen felgekleurde schutbladeren. De sprekende vormen en kleuren variëren: van crèmekleurig rozet tot pimpelpaars veertje en van rode kroon tot gele speer. 

 

Fotocredit: Bromelia.info

Meer informatie over de Bromelia?

Lees dan ook deze artikelen op GroenVandaag: