HONSELERSDIJK – Hebe. Wil je de zomertuin of het terras een oppepper geven? Dan heb je met de Hebe, ook wel bekend als struikveronica, in een mum van tijd weer kleur in de tuin! Overigens word niet alleen jij daar vrolijk van, ook vlinders zijn dol op de bloemen. Als Tuinplant van de Maand augustus staat de Hebe in de spotlight.Hebe, Struikveronica

Fladderende vlinders
De Hebe is de ideale kandidaat als je meer kleur wil in je zomertuin. De plant bloeit namelijk tot ver in oktober met witte, lavendelblauwe, paarse, roze of lila bloemen. Die zitten vol nectar en daar worden vlinders vrolijk van. En omdat de de plant zo lang bloeit, kunnen de vlinders er ook tanken als andere zomerplanten al zijn uitgebloeid.

Hebe, de Griekse godin van de jeugd.

Verschillende bladkleuren
Behalve bloemen geven ook verschillende bladkleuren sfeer en variatie in je tuin. Laat je daarom eens verrassen door de varianten met lichtgrijs, grijsgroen, frisgroen, diepgroen, paars en bont blad. De Hebe is echt een trendplant. Zet bijvoorbeeld eens blauwbloeiende soorten in potten van natuurlijke materialen bij elkaar. Dat sluit perfect aan bij de tuintrend ‘Unexpected Wild’. Of hou je van de trend ‘Eco Luxe’ waarbij luxueuze uitstraling wordt gecombineerd met een natuurlijke look? Zet dan de witbloeiende Hebe met glanzend blad samen met pluimhortensia’s in een metallic bak.

Groenblijver
De struikveronica is een groenblijver die de tuin het hele jaar ‘body’ geeft. De plant kan natuurlijk ook op het terras worden gezet. Als je zorgt dat in de bodem van de pot een paar gaten zitten, kan overtollig water wegvloeien. Verwen de plant af en toe met plantenvoeding.

 Meer informatie over planten en de tuintrends van 2015 vind je op www.mooiwatplantendoen.nl 

Meer over deze zomerplant

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag.

Puur genieten van de zomer met Hebe
Hebe: tuinplant van de maand augustus